Annonce:

Du gætter aldrig motoren i denne BMW 362i

Visuelt ser den uskyldig ud. Men der venter en kæmpe overraskelse under motorhjelmen i det, der engang var en BMW E46 330i.

BMW har aldrig lavet en E46 3-Serie med V8-motor. I hvert fald ikke i eget navn og da slet ikke til gadebrug. (Selvom den slags faktisk findes til racerbanen, red.)

Ved første øjekast ser denne BMW E46 da også ud, som den slags var flest i produktionsårene mellem 1997 og 2006. Nemlig med fire døre. Så langt, så godt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men lad dig endelig ikke narre. For det var noget af et bæst, der sidste år dukkede op på den amerikanske salgsportal Bring A Trailer.

Væk er bilens oprindelige 3-liters rækkesekser med 231 hestekræfter. Og på dens plads har nogen i sin tid lagt en 6,2-liters V8-motor. Og selvfølgelig ikke hvilken som helst 6,2-liters V8-motor.

LÆS OGSÅ: 24-årig fik inddraget sin bil – bare ikke af politiet

Det drejer sig om præcis sådan én som General Motors brugte for at få en Chevrolet Corvette C6 til at bevæge sig fremad.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det vil sige en såkaldt LS3-motor med 465 hestekræfter og 575 newtonmeter. Og trods en helt del justeringer og brug af ‘skohorn’ var og er der faktisk plads til den store, 8-cylindrede klump mellem forhjulene.

Bilen har stadig manuelt gear, omend gearkassen nu er en sekstrins Tremec T56. Den blev også hentet med over fra Corvetten.

Det eneste, der ikke virkede, da bilen skiftede hænder, var traction control. Den nye ejer skal altså være varsom med højrefoden. Også mere end man i forvejen skal i en gammel 3-Serie.

Det er faktisk anden gang, at bilen dukker op på Bring A Trailer. Første gang var i 2018. På det tidspunkt havde bilen kørt 220.000 kilometer. Sidste år i november var det steget til 225.000 kilometer.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Prisen denne gang, mere præcis den 16. november sidste år, endte på 26.000 dollar. Det svarer til 179.000 danske kroner. Det er stadigvæk pænt meget for en 21 år gammel BMW.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!

Du gætter aldrig motoren i denne BMW 362i
Du gætter aldrig motoren i denne BMW 362i
Du gætter aldrig motoren i denne BMW 362i
Du gætter aldrig motoren i denne BMW 362i

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler