Annonce:

Dropper at bygge elbiler – 614 ansatte mister jobbet

Apple har brugt adskillige år og milliarder af dollar på at udvikle en elbil. I slutningen af marts blev det hele droppet – og nu skal der fyres.

Apple besluttede i marts at droppe sit bilprojekt. Den amerikanske tech-gigant brugte ellers milliarder af dollar hvert år på projektet.

Alligevel blev virksomheden overhalet indenom, og nu har man kastet hele håndklædet i ringen. Det betyder, at flere ansatte mister deres job.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver CNBC.

Bilprojektet, som Apple kaldte ‘Titan’, blev lukket ned i slutningen af marts. Og ved udgangen af maj måned forventes den sidste ansatte at være væk fra det projekt, som Apple har brugt mere end 10 år på.

LÆS OGSÅ: Kong Frederiks ven dømt for vanvidskørsel

Ifølge CNBC skød Apple næsten en milliard dollar svarende til 6,8 milliarder kroner i projektet hvert år. Det er nu penge og udvikling, som man har afskrevet totalt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Helt konkret involverede projekt ‘Titan’ 2.000 ansatte, og det er ikke alle, Apple vil beholde. Langt fra, faktisk. For 614 af dem har fået at vide, at de skal se sig om efter andet arbejde.

Apple er dog ikke det eneste firma, der skal fyre, fordi det går skidt på fire hjul. På vores breddegrader går det også skidt. Og det for industrien generelt.

Gearkasseproducenten skal eksempelvis ud i massefyringer, fordi man skal finde over 40 milliarder kroner i besparelser de næste seks år. Konkurser blandt hele bilimærker er det også blevet til.

Og flere kan være på vej. Herhjemme sælger Fisker Inc. nye biler absurd billigt. Til gengæld er bilerne uden garanti på grund af mærkets økonomi. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler