Annonce:

Dodge giver katten fra helvede 808 hestekræfter

Foto: FCA

Det er ikke for sjov, at Dodge kalder det nye Hellcat-program for ‘det mest kraftfulde nogensinde’…

Et år! Længere var den oprindelige Dodge Challenger SRT Demon med sine vanvittige 852 hestekræfter ikke i produktion. Men, det betyder ikke, at Dodge har trukket kløene tilbage. Fiat Chrysler-konceren, der ejer Dodge, har nemlig annonceret dæmonens afløser.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Challenger’en med det formidable efternavn Hellcat Redeye må dog ‘nøjes’ med 808 hestekræfter og 957 newtonmeter fra den 6.2 liters kompressor-ladet Hemi-V8. Bilen kan købes senere på året for 70.000 dollar – eller ca. 450.000 danske kroner – uden afgifter, naturligvis.

Hellcat Redeye kommer udelukkende med en otte-trins automatgearkasse. Den er god for at sende bilen fra 0-96 km/t-tid på 3.4 sekunder, mens tophastighed først nås ved 326 kilometer i timen, siger Dodge.

Ifølge Dodge selv skulle det også gøre Hellcat Redeye til den hurtigste ‘grand touring’ i produktion. Det er svært at tro andet.

Når det til gengæld ‘bare’ hedder Hellcat i Dodge-ordbogen, er der dog også mere at komme efter. V8-basismodellen, hvor vildt det end lyder, har fået 10 ekstra hestekræfter, så ydelsen lander på 717 hestekræfter. I en basismodel med mulighed for seks manuelle gear!

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Dodge har derudover været særdeles gavmilde med standardudstyret, der blandet inkluderer det dæk-kogende system ‘line lock’ og launch control.

Challengeren kan også fås med V6’er, men den springer de fleste nok over for i stedet at gå efter den mægtige V8’er og det originale widebody-kit.

Foto: FCA
Foto: FCA

 

 

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

 

 

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler