Annonce:

Disse biler vælter ind over Danmarks grænser

Hvis man kigger på de rå tal, er der især én ting, de danske bilister skal bide mærke i. Importen af brugte elbiler er eksploderet.

Besøg vores annoncør:

Aldrig før har der været over 11.000 brugte elbiler til salg i Danmark.

Men det er der nu. Det fastslår den seneste såkaldte ugerapport fra Bilbasen. Det er dog ifølge handelsplatformen ikke, fordi elbilerne hober sig op hos forhandlerne eller i private indkørsler.

Faktisk kan danskerne – modsat bilisterne på de øvrige europæiske markeder – nærmest ikke få nok af især brugte elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

“Der blev solgt tæt på 8.000 eldrevne brugtbiler i maj. De foreløbige tal for juni måned indikerer, at salget igen sætter rekord,” lyder det i rapporten.

LÆS OGSÅ: Byttede 40.000 kalkuner for lade fyldt med biler

I dag kører der mere end en kvart million elbiler rundt på de danske veje. Alligevel frygter især De Danske Bilimportører og organisationen DI Bilbranchen for, at salget bremser op.

Det hele handler om afgifter. Noget tyder nemlig på, at elbilerne har svært ved at klare sig, når de pålægges samme registreringsafgifter som den øvrige bilpark.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Alene i Tyskland, hvor regeringen sidste år i december øjeblikkeligt fjernede enhver støtte til elbiler for at lappe et hul i statskassen, er salget af elbiler styrtdykket.

De seneste tal fra maj måned viser, at elbilerne på de tyske veje er gået tilbage med 30,8 procent. Og samlet set er elbilernes markedsandel i hele Europa faldet med 12,5 procent. Den store vinder i det spil kommer i den grad bag på et mærke som Volkswagen. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler