Annonce:

Det er for tidligt at forbyde benzin og diesel, siger flertal

Et flertal af i hvert fald tyskerne mener, at det er for tidligt at tale om et forbud, når EU vil forbyde forbrændingsmotoren i 2035.

Et flertal af tyskerne mener, at det er alt for tidligt, at EU taler om et forbud for forbrændingsmotoren.

Det skriver Automobilwoche på baggrund af en ny undersøgelse udarbejdet af analysefirmaet Civey.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men EU gør mere end bare at tale om et forbud. Det blev trods modstand fra bl.a. Tysklands regering vedtaget, at nye fossilbiler skal være forbudt i 2035.

Altså næsten. For netop på grund af modstand fra Tyskland og seks øvrige EU-lande måtte unionen bøje sig. Det betyder, at forbrændingsmotoren også i 2035 vil være gangbar.

LÆS OGSÅ: Så dyrt er det at skifte batteriet i en elbil

Men det forudsætter, at motoren udelukkende kan køre på syntetisk brændstof. For at håndhæve forbuddet vil EU tvinge bilfabrikkerne til at udstyre biler med anordninger, der kan finde ud af, om der er hældt benzin eller den syntetiske slags i tanken.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Tyskerne er ikke de eneste, der mener, at det er for tidligt at tale om et forbud. Det mener en række bilmærker og øvrige virksomheder i bilindustrien også.

Mens Toyota slet ikke tror på, at elbilen nogensinde kommer til at sidde på mere end 30 procent af det globale bilsalg, kræver tyske Mahle, at forbuddet rulles tilbage fra EU’s side.

– Vi er nødt til at ophæve det fuldstændige forbud mod biler med forbrændingsmotorer, som EU har besluttet, siger administrerende direktør hos Mahle, Arnd Franz, i et interview til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Politisk set vakler forbuddet mod forbrændingsmotoren da også gevaldigt allerede. Det regeringsbærende parti på den spanske ferie-ø Mallorca vil eksempelvis sløjfe et ellers planlagt forbud mod nye dieselbiler fra 2025. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler