Designer: Sådan ser mit bud på den nye BMW M4 ud


Det vakte ramaskrig, da BMW kørte den nyeste M4/M3 og dermed et enormt kølergill-design ind på bilscenen – nu forsøger en amerikansk bildesigner at ‘redde den’.

Fronten på den nye BMW M3/M4 har fået mange bilentusiaster til at se sort. Det er simpelthen for meget med de enorme propertioner, nyregrillen har antaget.

Der gik da heller ikke længe fra modellernes officelle præsentation, til tunermiljøet havde kastet sig over et redesign. Blandt andet har tyske Prior Design allerede være ude med flere forskellige bud på, hvordan kommende M3/M4-ejere kan få deres biler til at (bedre) se ud.

Og nu melder endnu en designer sig i koret af folk, der kan se, ‘at noget er i vejen’. Chip Foose hedder han.Nu gør BMW som alle andre
Og han skyder gerne med skarpt efter BMW. I München har de mistet det sofistikerede, de ellers har været kendt for. Ligesom de ser bort fra deres designhistorie, mener Foose.

BMW er i dag ikke anderledes blot for at være det. De følger bare samme trend som alle andre bilfabrikanter, mener designeren.

LÆS OGSÅ: Derfor får du en bøde for at parkere foran dit eget hus

Ikke noget med et våget bagklaps-design som på den Chris Bangle-tegnede E65 7-Serie. Noget som faktisk er endnu mere markant på den samtidige E63 6-Serie.

For at få M-Bimmeren til at se mere indbydende ud har Foose delt den enorme nyregrill i to. Ligesom han har gjort de nederste luftindtag en anelse mindre. Endelig sender Foose ind hilsen til den første M3, E30’eren, ved at tilføje to horisontale blinklys i kofangerens nederste halvdel.

Har Chip Foose fået BMW’en til at pænere ud? Bedøm selv her:

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk