Efter en forgæves jagt på investorer er ladestander-producenten Nerve Smart Systems gået konkurs. Familien Gundersen er nu helt ude af selskabet.
Den danske ladestander-producent Nerve Smart Systems er gået konkurs.
Det sker efter en lang og forgæves jagt på nye partnere og investorer. Ifølge Nicolai Gundersen, hvis familie har været en del af ejerkredsen, er svigtende salg og manglende interesse årsagen til konkursen.
Interessen for selskabet har simpelthen ikke været stor nok. Det har været svært at finde de rigtige partnere, fortæller Nicolai Gundersen til Kapital Watch.
Virksomheden har derfor selv indgivet konkursbegæringen. Pengekassen var tom, og der var ikke flere midler til at fortsætte driften.
Nu er advokat Christian Tornvig Jensen udpeget som kurator. Hans opgave bliver at håndtere boet efter den krakkede virksomhed.
Det seneste regnskab fra 2023 viste et stort underskud. Driften gav et tab på 10,73 millioner kroner det år.
Fra millionstøtte til tom pengekasse
Det er ikke mere end tre år siden, at fremtiden så anderledes ud. Dengang skød bilimportøren Nic. Christiansen et større millionbeløb i projektet.
De penge rakte dog ikke til at sikre virksomhedens overlevelse. Alle forsøg på at rejse ny kapital er sidenhen mislykkedes.
Kurator Christian Tornvig Jensen håber at kunne skabe et grundlag for at redde virksomheden. Han vil undersøge mulighederne for et salg af aktiverne.
Men for familien Gundersen er det et afsluttet kapitel. De er helt ude af selskabet, bekræfter Nicolai Fink Gundersen.
Nerve Smart Systems er ikke alene i branchen om at have det svært. Sidste år gik den svenske ladeoperatør Eways også konkurs.
Fremtiden er usikker for de ansatte
Det hollandske firma EVBox led en lignende skæbne i oktober 2024. De fremstillede og solgte også ladestandere på det danske marked.
Konkursen efterlader 14 ansatte uden job. De skal nu ud at finde ny beskæftigelse, medmindre en køber til boet melder sig.
Kuratoren vil nu forsøge at sikre værdier til kreditorerne. Det er hans primære opgave i den kommende tid.
Det er ikke kun virksomheder med fokus på strøm, der kæmper. Det tyske bilmærke Isdera AG bukkede under i april måned.
Fisker Inc. med danske Henrik Fisker i spidsen er også fortid. Senest forlyder det, at leasingfirmaet, der købte Fiskers lager af biler i Nordamerika, er kommet op at skændes med private ejere.
Konflikten, der bunder i penge, betyder, at 7.500 private Fisker-ejere nu er nægtet adgang til bilens interne internetopkobling. Læs mere om det her.
Tak fordi du læste med. Har du set en fejl i artiklen? Så fortæl os det: [email protected]