Annonce:

Der må tudes: Mercedes afliver V12-motoren

Turbo/hybrid-æraen har allerede kvælt den legendariske 6.2 liters suge-V8’er, nu vil Mercedes også udfase den seks liters turboladet V12’er

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Mercedes har allerede én gang fået os til at græde snot, da de pensionerede M156. Den legendariske 6.2 liters suge-V8’er M156 særligt kendt for at ligge mellem forhjulene på C63 AMG fra 2008 til 2015.

Og nu skal vi efter alt at dømme til at finde lommetørklæderne frem igen. Tidligere på måneden fortalte AMG-chef Tobias Moers nemlig, at Mercedes-AMG vil stoppe med at bruge fabrikkens tolv-cylindrede klaver, M279. En dobbelt-turboladet sag, der ellers yder monster pontente 630 hestekræfter og 1.000 newtonmeter. Og dermed også udfase brugen af 65-emblemet.

En motor, som både S65, G65 og de rigtig dyre drenge S600 Maybach og Maybach Pullmann har nydt godt af siden 2014. Men nu nærmer slutningen sig i hvert fald i følge Mercedes-AMG selv.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: NÆSTE FORD FOCUS RS FÅR VOLDSOMT MEGET POWER

Hvis du vil have en Mercer med V12, skal du altså handle hurtigt. Selvom der faktisk stadig er lidt håb for V12’eren. Det hedder M158 og betegner den seks liters V12, som Mercedes fremstiller specielt til Pagani. Horacio Pagani og hans team bruger lige nu den motor i superbilen Huayra Roadster.

Er der én ting, som Mercedes er kendt for lige nu, så er det dog, at de kan få en biturbo-ladet V8’er til at lyde hamrende lækkert. Det kan muligvis gøre V12’erens bortgang mindre smertefuld. Muligvis!

KLIK HERUNDER FOR ET ‘SIDSTE’ V12-BRØL

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

 

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler