Annonce:

Der findes stadig biler som får 0 stjerner i crashtest

Det er ikke bare dårligt. Det er så skræmmende ringe, at det ikke kan blive til mere end 0 stjerner. Og det endda for flere nye, crashtestede biler.

De fleste bilister kan blive enige om, at nye biler skal have et vist sikkerhedsniveau. Men selv her på tærsklen til 2024 er det absolut ikke tilfældet for alle nye biler.

Her i Danmark skal vi være glade for, at kinesiske MG gør en forskel med deres biler, og at Mahindra slet ikke er her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det står i hvert fald rigtig skidt til med både den udgave af MG5, som findes på det australske og new zealandske marked, og Mahindra Scorpio.

Det viser den seneste test, som ANCAP, der uddeler stjerner baseret på sikkerhed til biler i Australien og på New Zealand, har udført.

LÆS OGSÅ: Familie har haft samme nummerplade i 100 år – nu byder folk som gale på den

Det totale fravær af stjerner skyldes blandt andet, at begge biler mangler helt centrale sikkerhedssystemer som selestrammere og en airbag, der holder passagerne fra at ramle sammen i tilfælde af et uheld.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Om MG’en skriver ANCAP blandt andet, at sikkerheden omkring førerens brystkasse er ‘ringe’. Blandt andet fordi måden, instrumentbordet er skruet sammen på, kan betyde, at der dannes farlige fragmenter i kabinen i tilfælde af ulykker.

Mahindraen eller MG’en er dog langt fra de eneste biler, som inden for de seneste år har fået kritik for deres sikkerhed. Eller rettere manglen på samme. Det fik en populær elbil på det europæiske marked også tilbage i 2021.

Faktisk var kritikken så krads, at FDM frarådede danske bilister at sætte sparepengene i et eksemplar. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler