Der findes kun 8 – vildt sjælden DTM-Mercedes søger ny ejer

Hvis du skal begynde året med at lægge afstand til naboen. I hvert fald når det kommer til garage-indhold. 

En af de bare otte biler, som Mercedes i 2000 byggede til den tyske løbsserie DTM, skal finde et nyt sted at bo. Hvis du ikke allerede har luret det, er der selvfølgelig tale om den DTM-trimmede CLK.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det er auktionshuset RM Sotheby’s, der har bilen under hammeren. Det sker på en auktion i Paris onsdag 1. februar. Og selvom der ikke er sat noget prisestimat på bilen, skal du ikke regne med at få bilen foræret.

LÆS OGSÅ: Ken Block er død – det ved vi om dødsulykken

Der er trods alt tale om en bil, der – selvom den faktisk ligner – ikke har ret meget tilfælles med den gadegodkendte CLK. Den bil kunne eksempelvis ikke fås med 4-liters V8-motor. Men det kan racerbilen. Faktisk er den født sådan. De otte cylindre var nemlig et krav i DTM dengang i det tidligste af dette årtusinde.

Reklameblok:Teamet, der kørte CLK’eren i DTM, returnerede den til Mercedes efter 00’er-sæsonen. Siden blev den solgt til en tjekkisk samler som igen solgte den videre i 2013. Dengang havde bilen kørt bare 2.500 kilometer. Mind you – langt de fleste af dem på racerbaner rundt om i Tyskland.

Siden er der løbet lige omkring 1.000 kilometer yderligere på speedometeret. Den dårlige nyhed? Du må ikke bruge de 500 hestekræfter på vejen.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk