Denne Tesla Model S har sat rekord

Hvorfor slå rekorden én gang når du kan gøre det to gange? Som tre gutter har gjort i en Tesla Model S på den legendariske Cannonball-distance.

Hvorfor slå rekorden én gang når du kan gøre det to gange? Som tre gutter har gjort i en Tesla Model S på den legendariske Cannonball-distance.

Hvis du ikke helt er med på, hvad Cannonball Run er – udover kultfilm fra 80’erne med Burt Reynolds på rollelisten – så kommer her en opfrisker.

The Cannonball Run er distancen fra Red Ball Garage i New York City til Redondo Beach i nærheden Los Angeles. En tur på 4.677 kilometer. Og det er ikke bare, sådan noget man lige gør. Jo, du kan da sagtens sætte dig ud i din bil og køre afsted.

Men når det skal ske på tid, og det er hele meningen med The Cannonball Run, så skal der noget mere til. Så som en pokkers masse forbedrelse og fremfor alt politiscannere – for det skal gå stærkt og det helst så uforstyrret som muligt.Den hurtigste ellert frem… og tilbage
Med årene er den tid, distancen tager, kun blevet mindre og mindre. Altså målt i timer, minutter og sekunder. Og nu har tre gutter i en Tesla Model S Plaid lige smadret rekorden. Faktisk har de gjort det hele to gange. De gjorde det nemlig både frem og tilbage.

Og tiden? 42 timer og 17 minutter. Så hurtigt har ingen elbil kørt den distance før.

For at nå dertil skiftedes gutterne selvfølgelig til at køre. Men inden de overhovedet kom afsted i bilen, som de i øvrigt lejede, skiftede de hjulene ud med nogle i 19″ frem for de fabriksmonterede 21″. Med ejerens tilladelse forlyder det.

Hør Ryan Levenson, som sad bag yoke-rattet, fortælle hele historien herunder.

PS: Det hurtigste Cannonball Run, som nogensinde er kørt, foregik i en Audi S6 fra 2016. Det skete i 2020 i tiden 25 timer og 39 minutter. Det første ‘officelle’ forsøg i 1915 tog 271 timer og 15 minutter.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk