Derfor er Teslas nye ‘yoke’-rat en dårlig idé.

Teslas nye Yoke-rat skal bruges i modeller som Model S Plaid
Foto: Tesla

Er Teslas nye ‘yoke’-rat en dårlig ide? Ja! Ja, det er. Det mener de i hvert fald hos Edmunds.

2021 er på mange måder et vigtigt år. For det første er det året, hvor coronapandemien forhåbentlig taber pusten. Og for det andet er det år, hvor Tesla gjorde det utænkelige og fjerende toppen af bilrattet. Altså i en almindelige personbil!

Men skal man tro folkene bag youtube-kanalen Edmunds er det én virkelig dårlig idé. Altså det der med at skære toppen af rattet i en personbil.


Prøv det i en tæt-pakket p-kælder
Som i øvrigt aldrig bliver nogen racerbiler. Heller ikke selvom den som elbil kommer virkelig hurtigt ud af starthullerne.

Videoen herunder viser da også, hvor upraktisk den type rat er, når det skal bruges på virkelighedens vejene. Altså på alt andet end en racerbane.

Især skarpe sving er en udfordring – for nu at sige det pænt. Og skarpe sving er der rigeligt af. Også på de danske veje skal vi hilse og sige. Forestil dig så lige at få en bil med et ‘yoke-rat’ manøvreret rundt i en tætpakket p-kælder.

Nej, vel?

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk