Annonce:

Danske Villy vil af med 145 biler – “Jeg begyndte at samle som 18-årig”

Danske Villy vil egentlig gerne være anonym. Men han vil også af med sin samling af 145 biler. Han begyndte at samle, da han fyldte 18 år.

Lad os begynde med at slå fast, at Villys identitet ikke bliver afsløret her. Villy har valgt at være anonym.

Det randrusianske auktionshus Campen Auktioner er dog bekendt med Villys identitet. Det er nemlig det garvede auktionshus, der skal sælge Villys imponerende bilsamling, der byder på intet mindre end 145 biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den store samling rummer blandt andet en autentisk Hummer H1, oprindeligt brugt af US Army, en Volvo panserjeep specialbygget til BOFORS-kanonen, udvalg af klassiske militærkøretøjer, en række kraftfulde 4WD-trækkere, en troværdig kopi af en Jeep fra Resident Evils spilverden og et væld af imponerende Citroën-modeller.

Det hele begyndte, da Villy fyldte 18 år, og cyklen blev skiftet ud med en Morris 1000.

LÆS OGSÅ: Bilmærke lukkes – nu skal de ansatte bygge elektriske løbehjul

– Der var følelsen af at sætte sig indendørs og komme fra a til b, der betog mig. Samtidig med en følelse af frihed. Jeg kunne selv bestemme, hvor jeg ville hen, forklarer samleren, da han bliver spurgt til, hvordan det hele begyndte.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Villy, der har fejret en del fødselsdage siden 18-årsudgaven, fortæller grinende, hvad der har drevet det fra én Morris 100 til over 140 biler fordelt på fire forskellige lokaliteter – tre på Bornholm og en i Helsingør.

– En mildere grad af vanvid. Det er en sygdom uden nogen kur. Der er kun lindring. Og det er at samle endnu mere. Selvom jeg får ryddet ud nu, så vil jeg da fortsat kigge efter biler. Det er jeg sikker på.

Det er blandt andet alderen og hensynet til familien, der er afgørende for, at de mange biler nu skal have nye ejere.

– Jeg er blevet ældre, og det er lettere for mig at rydde op, end det er for en kommende arving. Det er en af grundene til, jeg siger, nu sætter vi en streg i sandet,” forklarer Villy.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Netop denne tilgang kan Finn Campen, ejer og auktionarius ved Campen Auktioner, sagtens forstå.

– Vi oplever ofte, at det er de efterladte, der henvender sig til os. Det kan godt være en voldsom opgave i en forvejen svær periode at skille sig af med effekter, der har haft en stor betydning. Derfor kan jeg godt forstå Villys lyst til at få sin samling videre i systemet nu.

Villys udvalgte
Bilsamlingen rummer blandt andet store 4WD-trækkere, elegante sportsvogne og ikke mindre end seks Jaguar-biler.

Villy har ingen personlige favoritter, fortæller han, men han kan godt pege på flere køretøjer, der skiller sig særligt ud.

Der er blandt andet den yderste velholdte Jaguar XK150 DHC. Bilen har aldrig være restaureret, og den originale motor sidder i. Det er unikt, da masser af de biler er blevet restaureret, forklarer Villy.

En anden yderst unik bil i samlingen er en Fiat 508C, som oprindelig var en lukket bil. Villy fortæller, hvordan man tidligere måtte ombygge på bilerne, uden myndighederne blandede sig.

Annonce:


Det er også tilfældet med den Fiat, som Villy om lidt skal overlade til en ny ejer.

– De kan tage sig meget forskelligt ud, og jeg ved ikke om denne bil findes tilsvarende et sted i verden, uddyber han.

På auktionen kan man også byde på en Lancia Beta Zagato. Ifølge Villy, blev 1.270 biler i produktionsrækken af Lancia Beta Zagato coupe udstyret med VMAX-motor, hvor man indkoblede et turboaggregat ved benzintilførselen.

Det betyder en øget motoreffekt, og dette køretøj skriver sig også en i række af de særlige, forklarer den garvede bilsamler, som også har en af ’hovedrollerne’ fra en Lars Von Trier-film stående i en af hallerne på Bornholm.

Der er tale om en Dodge A100, der er en del af filmen ‘The House That Jack Built’, hvor Hollywood-stjernen Matt Dillon sidder bag rattet.

Solgt 40 biler på egen hånd – nu skal auktionshus hjælpe
Faktisk har Villy allerede solgt omkring 40 biler fra sin samling. Det har han gjort på egen hånd. Nu vil han gerne have hjælp.

– Det er gået okay med at få solgt bilerne, men det er jo også besværligt. Der er et stort arbejde forbundet med det”, fortæller Villy og tilføjer, at det især er muligheden for at lave én stor auktion med et bredt udvalg hos Campen Auktioner, der har været tiltalende.

Ekstraordinær samling – unik mulighed for køberne

Der er altså massevis af biler, der er lokkende for personer med et blødt hjerte for specielle biler.

– Det er en auktion, hvor der virkelig er mulighed for at gøre et fund. Der er mange sjældne biler, som ikke er nemme at finde andre steder, forklarer auktionarius Finn Campen.

OM AUKTIONEN:
De 145 biler er på auktion på Campenauktioner.dk under auktion nr. 9200, og det er de indtil mandag den 30. oktober kl. 19.00, hvor auktionen slutter. Der er eftersyn på fire forskellige lokaliteter – tre på Bornholm den 28. oktober og et i Helsingør den 29. oktober.


Annonce:

Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler