Dansk borgmester vil forbyde ALLE diesel-og benzinbiler: “Helst hurtigst muligt”

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Hvis det står til borgmesteren, må der ikke være en eneste fossil-bil i det centrale Aarhus. Faktisk kan det ikke gå hurtigt nok.

Sidste uge blev politikerne i Odense foreslået at smide samtlige fossilbiler på byporten. Og nu følger Aarhus trop. Forslaget kommer fra borgmester Jacob Bundsgaard (S). Det skriver Stiften.dk.

Borgmesteren mener faktisk, at det ikke kan gå hurtigt nok med at få smidt bilerne ud af byen. Altså de biler der kører på diesel eller benzin. Han foreslår, at forbuddet skal gælde fra 2030. Men Jacob Bundsgaard ser meget gerne, at det sker før.

Reklameblok:LÆS OGSÅ: Tyskland og 6 andre EU-lande: “Nej tak til fossilbil-forbud i 2035”

–  I Aarhus har vi en ambition om at være CO2-neutrale i 2030, og når over halvdelen af CO2-udledningen i byen kommer fra biler og lastbiler, er vi jo nødt til at gøre noget, siger Jacob Bundsgaard til TV 2.

Og der er kun én vej. Nemlig at byens borgere ændrer adfærd. Men om det kan lade sig gøre, vil Aarhus blandt andet kunne se i Købehavn. På mandag indleder hovedstaden nemlig et forsøg, hvor alle benzin- og dieselbiler forbydes på visse veje. Forsøget kører indtil næste år.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Professor: Det batter ikke
Jeppe Rich, der er professor og ekspert i trafikanalyse på Danmarks Tekniske Universitet, siger dog til TV2, at det ikke vil have nogen effekt at udelukke fossilbilerne fra trafikken. Hverken i Aarhus eller København.

I stedet peger professoren på, at et forbud kan skabe problemer for borgerne i de enkelte byer. Også problemer som kommunerne måske ikke har taget højde for. Det er dog umiddelbart ikke noget, der bider på borgmesteren i Aarhus.

–  Mange aarhusianere har ikke en bil og klarer sig udmærket, siger han til TV2.

Den socialdemokratiske borgmester anerkender dog, at der kan være situationer, hvor der er brug for en bil.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk