Tyskland og 6 andre EU-lande: “Nej tak til fossilbil-forbud i 2035”

Tyskland går nu sammen med seks andre EU-lande, der alle siger nej til EU’s planer om at forbyde ny fossilbiler i 2035.

I sidste uge fik Tyskland bremset EU’s planer om at forbyde alle nye fossilbiler senest i 2035. Forslaget skulle ellers være stemt endeligt gennem EU-systemet sidste tirsdag. Men nu siger flere lande end bare Tyskland nej tak.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at Tjekkiet, Italien, Polen, Rumænien, Ungarn og Slovakiet heller ikke være med på de betingelser.

Tysklands transportminister Volker Wissing er ret klar i spyttet, når det kommer til, hvad EU nu skal gøre.

Tyskland: De regler skal ændres med det samme
Reglerne i forslaget skal ændres med det samme. At forbyde forbrændingsmotoren er den forkerte vej at gå. Der er nemlig klimaneutrale måder, forbrændingsmotoren kan køre videre på, mener den tyske minister.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Lande-alliancen vil have EU til at undtage biler med forbrændingsmotorer, der kan køre på eksempelvis syntetisk benzin, fra 2035. Som det er nu, vil EU-systemet have, at bilfabrikkerne reducerer co2-udledningen fra deres modelprogrammer til et rundt 0 i midten af det næste årti.

Bilmærker, der bygger fra 1.000 til 10.000 biler om året, får 12 måneder mere at løbe på. før også de skal leve op til nulemissions-kravet. På den anden side har mærker som Porsche og Lamborghini gang i udviklingen af syntetisk benzin. Og det på hver deres måde selvom begge mærker hører ind under den samme VAG-koncern.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk