Annonce:

Nu kan England straffe cyklister med op til 14 års fængsel

Cyklister skal også følge færdselsloven. Nu ryger de engelske af slagsen ind under en lov, der egentlig er tiltænkt heste.

Engelske cyklister skal i fremtiden holde sig endnu tættere til færdselslovens bogstavelige fortolkning. England straffer dem nemlig nu med en lov, der egentlig er tiltænkt de få i trafikken på hesteryg.

Med loven kan politiet i England stoppe enhver cyklist, der bryder enhver hastighedsgrænse. Det skriver Cycling Weekly.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Loven, som cyklister nu straffes efter, hedder ‘wanton and furious riding’, og den sigter efter at ramme hensynsløs opførsel i trafikken. Selvom cyklister faktisk ikke kan stoppes og straffes for hensynsløs kørsel alene.

Og selvom cyklister kun står for 2 procent af de fatale ulykker på de engelske veje, har landets transportministerium altså alligevel bedt eksperter se på, hvordan cyklister kan straffes hårdere.

LÆS OGSÅ: Særlig fotovogn fælder 117 bilister på samme vej

Det konservative parlamentsmedlem Sir Iain Duncan Smith er manden bag loven, og han er blevet beskyldt for at have en ‘anti-cyklist’-dagsorden. Noget han dog selv afviser.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Jeg synes, at cyklister, hvis hensynsløse kørsel er skyld i fatale ulykker, bør straffes på samme måde som bilister holdes ansvarlige for deres handlinger, siger Sir Iain Duncan Smith.

Den nye lov holder dog ikke kun cyklister ansvarlige for deres opførsel. Den vil også straffe cyklister, som ikke vedligeholder deres cykler ordentligt.

Herhjemme går cyklisterne heller ikke fri. Med jævne mellemrum slår ordensmagten ned på cyklister, som blæser på færdselsloven. Undersøgelser viser da også, at bilister betragter cyklister som den største plage i trafikken. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler