Annonce:

Cuba hæver prisen på benzin til 50 kroner literen

Styret på Cuba er økonomisk så meget i knæ, at man fra februar vil tvinge bilisterne til at betale 50 kroner per liter benzin.

Cubanerne kan ende i en situation, hvor der ingen biler er på vejene. Fra 1. februar hæver det kommunistiske diktatur nemlig literprisen på brændstof med mere end 500 procent.

Det skriver BBC.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Helt konkret stiger literprisen fra 25 pesos til 132 pesos. Samtidig åbner 29 tankstationer som kun tager imod amerikanske dollar.

Den voldsomme prisstigning er diktaturets forsøg på at få Cuba økonomisk på fode igen. Desuden håber styret at kunne bruge indtægterne fra tankstationerne, som kun tager imod dollar, til at kunne købe brændstof på det internationale marked.

LÆS OGSÅ: Haas fyrer Günther Steiner med øjeblikkelig virkning

Til Reuters fortæller en læge, at han ikke er imod, at benzin nu bliver dyrere på Cuba, men at det bliver et problem, at ikke alle har adgang til brændstof.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Mange cubanere frygter da også, at styrets indførelse af forretninger, som kun tager imod udenlandsk valuta, vil afskære befolkningen fra en række goder og serviceydelser, ikke kun brændstof.

Det er dog et fåtal af cubanerne der rent faktisk ejer en bil. Ifølge en opgørelse fra The Economist er det mindre end 10 procent af landets befolkning der ejer en bil i dag.


Annonce:

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler