Colin McRae var første mand bag rattet – nu søger vild Subaru ny ejer

Da han døde alt for tidligt i 2007, efter Colin McRae sig en vild arv. Især i rallymiljøet.

Det var et stort tab for bilmiljøet, da Colin McRae omkom i et helikopterstyrt i 2007. Heldigvis nåede den hurtige skotte at sætte et permanent aftryk. Og det især i rallysporten.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Nu kan én af de mange biler, han nåede at køre, blive din. Det sker, når engelske Silverstone Auctions har en meget let genkendelig Subaru Impreza S5 under hammeren senere på måned. Mere præcist lørdag 25.

LÆS OGSÅ: Beskyldt for nazi-reference: Dansk racerkører skifter startnummer

Bilen nåede Colin McRae kun at køre én gang i løbet af Monte Carlo Rally i 1997. På løbets ottende prøve gik det galt for den ellers så rutinerede rallykører. Prodrive, som McRae kørte for, fik dog restaureret bilen. Men den blev senere solgt videre til et andet team.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Bilen vandt omkring årtusindskiftet to løb i Ungarn, før den kørte sine sidste løb i 2006/2007. Herefter levede bilen et mere ‘stille’ liv indtil 2015. I England blev den blandt andet konverteret til højrestyring. Men sælger hævder, at bilen kan føres tilbage til udgangspunktet.

Prisen? Av ja – den var værre. Silverstone regner med, at den efterhånden ældre japaner løber op i et sted mellem 340.000 til 380.000 britiske pund. Går bølgerne højt, kan den pensionerede WRC-ræser altså ende med at koste sin nye ejer 3,1 millioner danske kr.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk