Annonce:

Chefredaktør fyret efter falsk Schumacher-interview

Den øverst ansvarlige for indholdet i det tyske sladdermagasin Die Aktuelle har fået sparket for at have udgivet et interview med Michael Schumacher, som en kunstigt intelligens i virkeligheden er ‘hjernen’ bag.

Fredag blev chefredaktøren for det tyske ugeblad Die Aktuelle, Anne Hoffmann, fyret. En kunstig intelligens har kostet hende jobbet.

Fyringen kommer nemlig oven på, at hun valgte at udgive et falsk interview med den tidligere 7-dobbelte Formel 1-verdensmester Michael Schumacher. Det bekræfter Hoffmanns arbejdsgiver udgiveren af Die Aktuelle, forlaget Funke, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Denne smagsløse og vildledende artikel skulle aldrig være blevet udgivet, siger Funkes generaldirektør, Bianca Pohlmann, til dpa.

– Det lever på ingen måde op til standarden for den journalistik, vi – og vores læsere – forventer af en udgiver som Funke.

LÆS OGSÅ: Nordjysk bilforhandler får 10.000 kr. i bøde hver måned

‘Interview’ med Schumacher var ellers forsidestof hos Die Aktuelle. Problemet var bare, at det slet ikke havde noget med Michael Schumacher at gøre. I stedet er artiklens indhold baseret på viden om den tidligere racerkører, som en kunstig intelligens er blevet fodret med.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Interviewet – der altså intet har med virkeligheden at gøre – handler især om Michael Schumachers tilstand efter en frygtelig skiulykke i Frankrig i slutningen af 2013. I interviewet fortæller den falske Michael Schumacher i detaljer om sin genoptræning.

Har før lagt sig ud med Schumacher-familien
Og det er bestemt ikke noget, der er faldet i god jord hos familien. Over for Reuters har en talsmand for Schumacher-familien allerede bekræftet, at man har tænkt sig at sagsøge sladdermagasinet.

Det er ikke første gang, Die Aktuelle kommer lægger sig ud med Schumacher-familien. For nogle år siden forsøgte mediet gennem en overskrift at få det til at se ud, som om at Michael Schumachers hustru, Corinna, var gået fra verdensstjernen.

Det endte også i en retssag, som hustruen dog endte med at tabe.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler