Chaos er en “ultracar” med 3.000 hestekræfter og V10-motor

Den 1. november præsenterer græske SP Automotive deres 'ultracar' Chaos. Den har V10-motor, op til 3.000 hestekræfter og kan køre 500 km/t.

Du har en lille måned til at vende dig til begrebet ultracar. For hvis forlydenderne om “Chaos” holder, præsenterer nogle grækere en fuldstændig sindssyg bil 1. november.

Den græske bilproducent SP Automotive – Spyros Panopoulos – ville egenlig have afsløret det, de selv kalder for en ‘ultracar’ på Geneve Motor Show næste år, men nu vil de allerede løfte sløret for bilen til november. Det sker den første dag i måneden med et online event.

LÆS OGSÅ: Volvo var millimeter fra at have en V10-motor

Navnet er Chaos, og den fuldstændigt sindssyge bil har lige så vilde former og specifikationer (mere om dem lige om lidt) som pris. Hvert eksemplar kommer nemlig til at koste minium 5,5 millioner euro. Det svarer til 41 millioner danske kroner.Den 1. november præsenterer græske SP Automotive deres 'ultracar' Chaos. Den har V10-motor, op til 3.000 hestekræfter og kan køre 500 km/t.

Og får den slags penge får kunderne altså kun den mest skrabede model. Prisen stiger nemlig hurtigt til svimlende 12,4 millioner euro eller små 100 millioner danske kroner, hvis hele udstyrslisten skal med.

Den kan køre 500 km/t
For at komme fremad benytter bilen sig af en 4-liters V10-motor med 2.000 hestekræfter. Altså hvis du kun køber basismodellen. For SP Automotive siger, at det tal stiger til svimlende 3.000 hestekræfter i topmodellen.

Den 1. november præsenterer græske SP Automotive deres 'ultracar' Chaos. Den har V10-motor, op til 3.000 hestekræfter og kan køre 500 km/t.

Uanset specifikation skal et ottetrins dobbeltkoblingsgear dog sørger for at omdanne hestekræfterne til egentlig fremdrift. 0 til 100 km/t er overstået på bare 1,8 sekunder, og SP Automotive håber, at bilen går 500 km/t på toppen.

Hvor har vi hørt det før? Jo, SSC sagde noget lignende. Men lad os nu lige se, hvad det græske mærke præsenterer for os til november. Sindssyg ser den i hvert fald ud, den nye Chaos.

Den 1. november præsenterer græske SP Automotive deres 'ultracar' Chaos. Den har V10-motor, op til 3.000 hestekræfter og kan køre 500 km/t.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk