Bugatti SUV klar – topchef venter på grønt lys

Bugatti venter bare på grønt lys til en SUV-produktion – designet er klar, siger topchef

Om Bugatti hopper med på SUV-bølgen har længe været et ubesvaret spørgsmål, men nu har mærkets topchef Stephan Winkelmann selv nyt at fortælle.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Det er sådan set bare et spørgsmål om tilladelse fra moderkoncernen, VAG-gruppen. Den foreligger endnu ikke, selvom om Bugatti allerede har fået positiv feedback fra potientielle kunder, forklarer Winkelmann til AutomobileMag

– Designet er færdigt, nogle potientielle kunder har også set på det, og de kunne lide det. En eller to indflydelsesrige personer i Wolfsburg har også været positive. Men for nu er der hverken et budget eller beslutning, udtaler Winkelmann.

LÆS OGSÅ: Komplet kulfiber-M3: 4-liters V8 og 420 hk

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Hvorfor bygger Bugatti så en SUV og ikke en superhurtig sedan? Efterspørgsel, slår topchefen fast. Der er simpelthen et større marked for de højbenet biler i øjeblikket.

Det, der meget vel kan blive verdens hurtigste SUV, er dog ikke Bugattis eneste planer. Også en Bugatti Chrion, der ramme 500 km/t, er muligvis i støbeskeen. Der er dog ret mange måsker, som skal stå helt rigtigt i sol, måne og hvad vi ellers har, før sådan en biler bliver til hyperhurtig virkelighed.

– Det vil kræve de helt rigtige dæk, og at vi kan få vores investering til at møde vores fastsatte mål, forklarer Winkelmann i interviewet.

Men hvordan fremtiden egentlig ser ud for Chrion, er endnu uvist. Hvis en cabriolet-udgave skal på markedet – som det skete med forgængeren Veyron Grand Sport, vil det kræve en helt ny konstruktion af monocoquen, mener topchefen.

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk