Bugatti SUV klar – topchef venter på grønt lys

Bugatti venter bare på grønt lys til en SUV-produktion – designet er klar, siger topchef

Om Bugatti hopper med på SUV-bølgen har længe været et ubesvaret spørgsmål, men nu har mærkets topchef Stephan Winkelmann selv nyt at fortælle.

Det er sådan set bare et spørgsmål om tilladelse fra moderkoncernen, VAG-gruppen. Den foreligger endnu ikke, selvom om Bugatti allerede har fået positiv feedback fra potientielle kunder, forklarer Winkelmann til AutomobileMag

– Designet er færdigt, nogle potientielle kunder har også set på det, og de kunne lide det. En eller to indflydelsesrige personer i Wolfsburg har også været positive. Men for nu er der hverken et budget eller beslutning, udtaler Winkelmann.

LÆS OGSÅ: Komplet kulfiber-M3: 4-liters V8 og 420 hk


Hvorfor bygger Bugatti så en SUV og ikke en superhurtig sedan? Efterspørgsel, slår topchefen fast. Der er simpelthen et større marked for de højbenet biler i øjeblikket.

Det, der meget vel kan blive verdens hurtigste SUV, er dog ikke Bugattis eneste planer. Også en Bugatti Chrion, der ramme 500 km/t, er muligvis i støbeskeen. Der er dog ret mange måsker, som skal stå helt rigtigt i sol, måne og hvad vi ellers har, før sådan en biler bliver til hyperhurtig virkelighed.

– Det vil kræve de helt rigtige dæk, og at vi kan få vores investering til at møde vores fastsatte mål, forklarer Winkelmann i interviewet.

Men hvordan fremtiden egentlig ser ud for Chrion, er endnu uvist. Hvis en cabriolet-udgave skal på markedet – som det skete med forgængeren Veyron Grand Sport, vil det kræve en helt ny konstruktion af monocoquen, mener topchefen.

 


Reklame: