Annonce:

Brugte elbiler styrtdykker igen i pris, viser undersøgelse

Tilbage i april kom det frem, at brugte elbiler aldrig har været billigere. Bundniveauet er dog ikke nået, fordi bilerne fortsætter med at falde i pris.

Hvis der er én ting, der er sikkert i bilernes verden, er det, at man må og skal regne med værditab. For elbilerne ser det dog ekstra slemt ud.

Tilbage i april skrev tyske Auto Bild, at brugte elbiler aldrig har været mindre værd. Men det betyder ikke, at bunden er nået.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

For de samme brugtbiler fortsætter kun med at rasle ned i pris. Og nu er vi der, hvor brugte elbiler for første gang er ‘lige så lidt værd’ som brugte benzin- og dieselbiler.

Det viser en analyse fra Deutsche Automobil Treuhand.

LÆS OGSÅ: Ford tilbagekalder 5.000 biler med fatal fabriksfejl

En anden opgørelse viser, at elbiler generelt taber uhyggeligt meget i værdi. Også markant meget mere end de 30 procent, man i udgangspunktet skal regne med at vinke farvel til, når man køber en fabriksny bil. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ifølge den tyske analyse tabte tre år gamle elbiler mellem april 2023 og april 2024 i snit 18 procent af deres værdi. Til sammenligning tabte benzin- og dieselbilerne 6 procent.

Forskellen, siger DAT, skyldes bl.a. den enorme usikkerhed blandt bilkøberne i øjeblikket. En usikkerhed der kun hjælpes på vej af bilmærkerne, som har travlt med at fortryde deres målsætninger om elbiler. Læs mere om det her.

På den anden side gælder argumentet om, at elbiler er dyrere end biler med forbrændingsmotor, ikke længere. I hvert fald ikke når det kommer til brugte biler.

Det hænger dog også sammen med et marked, hvor interessen for elbiler lige nu har fundet bakgearet. Alene i Tyskland skiftede bare 44.000 brugte elbiler, der var til salg i de første 4 måneder af 2024, hænder. Det svarer til en markedsandel på 2 procent.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Og selvom DAT-rapporten viser, at 30 procent af bilisterne i det mindste overvejer, om der skal holde en fabriksny elbil i garagen, er det kun 13 procent af bilisterne, der reelt overvejer at købe en elbil på brugtmarkedet.

45 procent af bilisterne udelukker grundlæggende brugte elbiler. Blandt andet fordi de mener, at teknologien i elbilerne stadig er forbundet med for stor en usikkerhed.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler