Annonce:

Tesla brød spontant i brand hos ophugger – “Brandmænd måtte smadre bilen med en gaffeltruck”

Bilen havde stået skadet flere måneder hos ophuggeren, da branden først brød ud. 

Brandvæsnet i det nordlige Californien bliver kaldt ud til lidt af hvert. Også når det brænder i en skrottet Tesla Model S.

Det fortæller Sacramento Fire District selv i et opslag på Facebook. Torsdag i sidste uge måtte brandmændene således rykke ud til en autoophugger, hvor en sort Tesla Model S var brudt ud i flammer af sig selv.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Her havde bilen ifølge brandvæsenet stået i ‘måneder’ efter en vandskade. Branden i Teslaen var så heftig, at den truede med at sprede sig til andre biler i nærheden.

Blandt andet flere Lamborghinier, Ferrari og Bentleyer, siger brandvæsnet. Det første hav af flammer blev dog hurtigt slået ned.

LÆS OGSÅ: Blæste på fartgrænsen.. igen – bilist får fartbøde på 900.000 kr.

Men fra cellerne i batteripakken kom der fortsat ‘energiudladninger’, skriver brandvæsnet. Og da bilen ikke kunne flyttes til et mere sikkert sted, måtte brandmændene smadre undersiden af bilen for at få adgang til batteripakken.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Måtte slukkes med 17.000 liter vand
Det er ikke første gang, at lige netop brandmændene i Californien har måttet slås med en flammende elbil.  

Det er ikke mere end et år siden, at de måtte bruge hele 17.000 liter vand for at slukke en anden Tesla Model S, der ligeledes stod omspændt af spontane flammer.

Og selvom det faktisk lykkedes brandmændene at få direkte adgang til batteripakken, blev nye brænde ved med at antænde i battericellerne.

Brande i elbiler er desværre ikke noget ukendt fænomen. Selvom det er slået fast, at batteripakkerne brænder uhyre sjældent, æder flammerne ofte alt, når det bryder ud.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Det skete eksempelvis for en Tesla, der tilbage i maj stod parkeret ved en skole i Aarhus-forstaden Brabrand. Og en familie fra Hirtshals mistede hele deres hus, da deres nye Audi Q4 brændte op i juni måned.

Foto: Sacramento Fire Department

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler