Annonce:

Boosted tester: Autoglym Polar-serien – en lettere måde at håndvaske bilen på?

Autoglym Polar-serien lover, at den ikke kræver meget af dig. Boosted testede, om det er genvej til den hurtigere håndvask af bilen. 

Har du en skumlanse, en højtryksrenser og adgang til vand, er du allerede godt på vej, når du vil vaske bil selv.

Med Autoglyms Polar-serie af vaskeprodukter er du endnu bedre stillet. I hvert fald i teorien. Produkterne i Polar-serien, snowfoam-forvask, en shampoo og en lakforsegler, hældes alt sammen i selve skumlansen. Selvfølgelig ét produkt ad gangen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:
Både Polar Blast og Polar Wash hænger rigtig godt ved på bilen. Du kan med lethed lad produkterne virke i 5 til 10 minutter uden at komme tilbage til en bil, hvor alt sæben er gledet af. Men som det altid er – vask IKKE i direkte og meget kraftig sol!

Men herefter er det skumlansen og vandet fra højtryksrenseren, der fordeler produktet på bilen. Og ikke – som det plejer at være – to spands-metoden af henholdsvis rent skylle-vand og shampoo-blandet vand.

Du slipper altså for at røre bilen med andet end en mikrofiber-klud til tørring. Idéen er ikke bare innovativ, den er fremragende især i de koldere måneder.

LÆS OGSÅ: Medie: Dansker er med i helt ny Formel 1-film

Boosted testede både Autoglyms skumlanse og Polar-serien. Her har du vores erfaringer tilsat med lidt tips og tricks.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Autoglym Polar Blast: Forvasken – snowfoam!
Vi begynder med en tilståelse. Det er fedt med snowfoam. Og i glimt kunne vi se, at den var der i Autoglym Polar Blast. Vi fik det bare aldrig rigtig til at spille med vores højtryksrenser. 

Heller ikke selvom højtryksrenseren ligger i den dyrere ende. Med til skumlansen sender Autoglym en anden dyse, som kan sættes i lansen, hvis skummen ikke opleves tyk nok.

Det skulle vi have testet af. For vi stod tilbage med en oplevelse af, at Polar Blast var en tynd omgang. Til gengæld hang produktet godt ved.

Skumforvasken bliver let på bilen i ti minutter. Og selvom vores produkt ikke var barberskums-tykt (trods en fulgt vejledningen, red.), var det nemt se Polar Blast arbejde på vores testbil.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

At vi ikke skulle fjerne barberskum, gjorde til gengæld Polar Blast nem at skulle af igen

Autogylm råder til at blandingsforholdet skrues helt i ‘bund’, sådan at der kommer mindst mulig vand med i Polar Blast. Skummen er da også tyk, men den kunne godt være vildere. Til gengæld er duften eminent. Hvis du da går op i den slags.

Tip: Ha’ altid en lille børste klar til de svære områder: rundt om spejle, lygter, spoiler, bagklapsåbninger. Det hjælper forvasken ud på alle områder af bilen.

TIP: I princippet er Polar-serien berøringsfri. Men en lille brøste til de svære steder på bilen er en rigtig god ide

Autoglym Polar Wash: Selve shampooen

Igen fulgte vi anvisningen på flasken ned til slet det mindste komma. Og ved første øjekast er Polar Wash faktisk tykkere end snowfoamen.

Annonce:


I første omgang lod vi Polar Wash sidde uforstyrret på den ene side af vores testbil. Det skulle vi dog ikke have gjort.

For vi fik meget bedre resultater ved at ‘røre’ ved bilen med en mikrofiber-vaskehandske på den anden side.

Til gengæld holder det 100, at Polar Blast kan sprayes direkte på bilen. Det er der ikke ret mange andre autoshampooer derude som er i stand til.

Brug en vaskehandske og du er godt kørende. At shampooen er ph-neutral betyder i øvrigt, at du ikke skal bekymre dig om voks eller anden coating på bilen. Det tager ikke skade af en gang Polar Wash.

Her har vi fat i Polar Wash. Ligesom med Polar Blash er der en heftig skum at komme efter. Polar Wash kan – synes vi – faktisk skumme endnu mere end selve forvasken.

Autoglym Polar Seal
Her er vi nødt til at lægge os fladt ned. Lakforsegling Polar Seal er ren magi. Du skal ikke regne med, at det holder for evigt. 8 uger er en god tommelfinger-regel.

Men er du vimmer, det virker hurtigt. Vi havde ikke andet end trykke de første dråber ud af vores skumlanse, før den perlerende effekt var der.

Selve produktet skyllede vi af, lige så snart hele testbilen var dækket. Og det var rigelig med tid til at danne en beskyttende hinde.

Efter vasketesten kørte vi en uges tid i testbilen og effekten er den samme. Nu falder vandet nærmest af lakken. Det er bares skam, at Polar Seal ikke virker på glas.

Polar Seal virker sindssygt hurtigt. Anbefalingerne er dog lidt forskellige. Nogle siger, det skal have lov at sidde i et par minutter. Andre at produktet kan skylles af med det samme. Vi gjorde det sidste, alligevel perlede vandet bare af. Imponerende!

Konklusion: En halv genvej!
Polar-serien er smart, fordi det hele kan hældes på flaske så at sige. Du slipper for at stå og blande i spande.

Men du bør nu alligevel have en spand (med skidt-opsamler i bunden, red.) ved din side. For Polar Wash kan ikke klare sig uden en hjælpende (vaske)hånd. Helt bogstavelig talt.

Omvendt bliver produktet nemt på bilen, så du har lige så let ved at se, hvor du er nået til. Og måske vigtigst af alt, hvilke områder du måtte have overset.

Blandingsforholdet? Det er lidt til den kradse side. Eksempelvis anbefaler Autoglym, at du blander Polar Wash 1:1. De siger selv 125 milliliter produkt til 125 milliliter vand.

Blandingsforholdet, Autogylm anbefaler, er måske lige til den hidsige side. Men der er nok til en bil hver gang, og du kan jo selv eksperimentere med blandingen. Vi fulgte den i brugsanvisningen.

Det går an, og det dækker fint en testbil som vores. En Audi A5 Sportback. Men det kan godt blive en smule dyrt i længden.

Vi havde sådan håbet på en genvej til en hurtig ‘håndvask’ her i vinterhalvåret. Den er der næsten. Du skal bare hjælpe Polar Wash lidt på vej.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler