Annonce:

BMW tilbagekalder 800.000 dieselbiler der kan brænde op

BMW har adskillige gange tilbagekaldt dieselbiler med problematiske EGR-kølere. Nogle biler flere gange. Og nu er den gal igen.

BMW skal igen ud i en større tilbagekaldelse, fordi det tyske mærke ikke har styr på den såkaldte EGR-køler, der findes i deres dieselbiler.

Denne gang drejer det sig om 800.000 biler, som tyskerne har bygget mellem 2021 og 2022. De biler har det samme tekniske problem, som flere danskere allerede er stødt på.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Auto Motor und Sport.

Ekstra Bladet kunne sidste år afdække, hvordan flere danskere måttet se deres biler brænde op rundt omkring i landet.

LÆS OGSÅ: Ferrari arbejder på ny V6-motor der forbrænder brint

Nogle af bilerne havde endda været tilbagekaldt – og rundet et værksted – netop på grund af den problematiske EGR-køler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Over for mediet nægtede BMW i Danmark dog stort set at forholde sig til sagen. I stedet henviste man til det tyske hovedkontor i München.

Nu er den så gal igen med yderligere 800.000 biler. Problemet ligger i, at der kan opstå en lækage på kølerslangerne. Det får kølervæsken til at sive ud og blandet sammen med sodpartikler kan det i værste fald starte en brand i bilen.

Over for Auto Motor und Sport erkender en BMW-talsmand, at mærket i første omgang ikke har gjort det godt nok. Heller ikke selvom BMW har skiftet leverandør.

Ejerne af de biler, som BMW mener kan være ramt, må den danske importør ikke kontakte direkte. Det foregår derfor igennem motorregisteret, hvis der er dansk-indregistrerede biler iblandt.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler