Annonce:

BMW mod forbud: Bygger diesel- og benzinbiler efter 2035

BMW’s udviklingschef Frank Weber nægter at kalde forbrændingsmotoren en forældet teknologi. Mærket holder fast i både benzin og diesel, selv hvis EU forbyder det i 2035.

Om bare 11 år skal det være helt slut med nye diesel- og benzinbiler, hvis de da ikke kan køre på syntetisk brændstof.

Det mener EU i hvert fald, efter at forbuddet blev stemt igennem parlamentet sidste år. Men det betyder ikke alverden for BMW. Tyskerne vil nemlig ikke lade forbrændingsmotoren ligge.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det siger mærkets udviklingschef Frank Weber i et interview til avisen Focus.

– Vi vil fortsætte med at investere og udvikle benzin-, diesel- og plug-in hybridmotorer.

LÆS OGSÅ: Skrotter elbil fordi nyt ladestik koster 65.000 kroner

– Især fordi det ikke kun handler om, at der er nye, skærpede emissionsgrænser i Europa. Det er en global proces, siger Frank Weber.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ifølge BMW hænger beslutningen, der også betyder, at mærket nægter at sætte en dato på udfasningen af forbrændingsmotoren, sammen med den generelle usikkerhed omkring elbiler.

– Usikkerheden omkring finansiering bidrager også til dette dilemma. Det komplicerer produktplanlægningen for den enkelte bilproducent. Derfor er det så vigtigt for BMW at investere i fleksibilitet, når det kommer til drivlinjer, siger udviklingschefen.

At BMW nægter at forlade forbrændingsmotoren er dog ikke det samme som en afskrivning af elbilen. Faktisk kunne mærket fra München sidste år notere sig, at de solgte 75 procent flere elbiler end året før.

Omvendt er det ikke et udtryk for, at BMW har lyst til at kaste sig ud i den priskrig, Tesla startede for halvandet år siden med massive prisfald på helt nye biler.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Frank Weber hævder, at han ikke forstår, hvordan Tesla og de kinesiske mærker kan holde en forretning kørende. Men faktum er, at Tesla for nylig har hugget endnu mere af prisen på nye biler. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler