Annonce:

BMW-ejer i chok over regning på 491.000 kroner

Flere BMW-ejere står nu med seriøs økonomisk hovedpine, fordi batterierne i deres elbiler halter og trænger til en udskiftning.

Selv hvis bare én af de 8 celler, som batteriet i en BMW i3 er bygget op af, står af, kan det betyde voldsomme regninger.

Nogle af dem slås BMW i3-ejere med i disse dage. Og det endda på en model, der indtil for ganske nylig var i produktion. Det var nemlig først i august 2022, at BMW trak stikket på den lille elbil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Tilbage står flere i3-ejere med rigtig store regninger for ofte helt nødvendige batteriskift. Det fortæller flere af dem om på det sociale medie Reddit.

I en tråd spørger brugeren ‘xplorng77’, om den regning vedkommende står med, kan have sin rigtighed. En BMW-forhandler i den amerikanske by Seattle vil nemlig have svimlende 71.208 dollar for en ny batteripakke til en i3 fra 2015. Det svarer til 491.000 danske kroner.

LÆS OGSÅ: “Dansk” elbil falder fra hinanden, siger de første ejere

I samme tråd lyder den mest likede kommentar da også noget forundret: “Er du sikker på, at det ikke er prisen på en ny BMW i5, du har fået?”

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Ikke desto mindre dækker regningen kun over et nyt batteri. Selv herhjemme kostede i3’eren ikke så meget, da den kom til landet i 2013.

Dengang lød prisen for hele bilen på 285.000 kroner. Selv hvis vi regner det om til en pris i 2023-kroner, ville BMW’en være en anskaffelse til 335.000 kroner.

Det ændrer dog ikke på, at flere i3-ejere står i samme situation. Og at prisen for et nyt batteri svinger voldsomt. Ifølge Carscoops har i3-ejere fortalt om priser mellem 33.000 og 38.000 dollar for et nyt batteri.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Det kan dog godt gøres billigere. Batteriet i den lille i3 er nemlig inddelt i otte celler. Og dem sælger BMW – i hvert fald i USA – i moduler.

Et modul koster 3.500 dollar svarende til 24.000 kroner. Oveni kommer arbejdslønnen for monteringen. Så selvom det er en billigere løsning, gør det stadig ondt på de fleste billisters økonomi.


Annonce:

Annonce:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler