Reklame:

Bilmærker går sammen om at stifte nyt firma

Firmaet skal børsnoteres. Men det skal, i modsætning til hvad man let kunne tro, ikke bygge biler. 

På papiret og langt ind i virkeligheden er de benhårde konkurrenter. Men nu slår Volkswagen og Stellantis-koncernen sig alligevel sammen.

Dog ikke om at bygge biler. I hvert fald ikke hele biler. I stedet vil to af europas helt store bilfabrikanter nu lede efter og bearbejde mineraler til elbilers batterier i fællesskab.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skal ske i form af et joint venture-selskab som skal børsnoteres. Officielt forklares det nye firma, der skal lede efter nikkel og kobber til elbil-batterier, med at Stellantis og Volkswagen ønsker at modstå pres og eksportbarriere ude fra. Eksempelvis fra Kina.

Det skriver Automotive News Europe.

LÆS OGSÅ: Ford-chef efter problematisk tur i egen elbil – “Det minder os om virkeligheden”

De to bilmastodenter skyder hver 100 millioner dollar svarende til 683 millioner kr. i projektet. Men det kan ikke gøre det. Derfor skal der nu hentes kapital udefra.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Og her både et schweizisk handelsselskab og en hel fond inden for minedrift allerede meldt sig klar med hver 100 millioner dollar. Andre kommer med henholdsvis en kvart milliard dollar og 300 millioner dollar.

Så penge er der altså nok af, når selskabet begynder at lede efter nikkel og kobber i Brasilien.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?