Annonce:

Bilmærker: Der er stadig fossilbiler på vejen i 2050

EU lykkedes ikke med at forbyde fossilbilen efter 2035. I hvert fald ikke helt. Fossilbilerne kører da også stadig rundt efter 2050, mener både De Danske Bilimportører og bilmærkerne selv.

Han vil have alle danske bilister til at rette ind og købe en elbil. Han støtter et forbud, der den 1. oktober i år ramte 57.000 danske bilister, og han frygter, at danskerne mister interessen for elbiler.

Alligevel er den administerende direktør i De Danske Bilimportører, Mads Rørvig, i spidsen for en organisation der i lighed med bilproducenternes organisation ACEA ikke er i tvivl, om at der også i 2050 er fossilbiler på vejene. Men måske ikke sådan som de kører rundt nu.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

For mens EU lægger op til at udfase nye benzin- og dieseldrevne personbiler, der ikke kan køre på syntetisk benzin, efter 2035, går det langsommere for den tunge transport. Altså lastbilerne.

LÆS OGSÅ: Overhaling gik helt galt – hidsig bilist forsøgte at køre traktorfører ned

Der vil således stadig være fossilbiler på vejene i 2050, hvor EU’s medlemslande ellers har vedtaget at co2-udledning skal være væk.

Dermed er De Danske Bilimportører helt på linje med ACEA, der er glade for, at de nu ikke skal bruge ekstra ressourcer på at leve op til strengere krav.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det skriver Motormagasinet.

Også han direktørkollega er tilfreds med, at EU slækker på kravene til co2-udledningen fra nye biler. En udledning, der i forvejen allerede er så lille, at den knap kan måles.

–  Ved første øjekast kan det virke uambitiøst på klimaets vegne, at man letter på udledningskravene i forhold til det oprindelige forslag. Men det er faktisk det stik modsatte.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

–  Det er langt bedre, at bilproducenterne har forudsætningerne for at kunne investere i forskning, udvikling og produktion af elbiler, end at tvinge dem til at forfine noget, der alligevel har en udløbsdato lige om lidt, lyder det fra Thomas Møller Sørensen i en pressemeddelse.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler