Reklame:

Bilmærke vil betale sine ansatte for at sige op

Efter mere end én måneds konflikt med de ansattes fagforening kunne Ford tilbage i oktober lukke en aftale. En aftale der betyder, at visse ansatte tilbydes en bonus for at sige op.

I hvert fald hvis de er ansat på timeløn. Aftalen mellem Ford og fagforeningen United Auto Workers er nemlig ikke bare lige med lønforhøjelse til de fastansatte.

De mere løseligt tilknyttede fagforeningsmedlemmer, som Ford hyrer fra time til time, vil mærket nu så gerne af med, at de kan få penge for det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Helt konkret tilbyder Ford nu sine timeløns-ansatte i USA en udbetaling på 50.000 dollar. Til gengæld river bilmærket deres kontrakter i stykker.

Kompensationen, der svarer til 350.000 danske kroner, skal de ansatte dog have taget imod senest 1.december 2024. Faktisk skal de timelønnede til gengæld for pengene indgå en aftale med Ford om senest at forlade arbejdspladsen 1. december 2024.

LÆS OGSÅ: Nye Tesla-ejere klager især over én ting

Det er ifølge Detroit Free Press disse timelønsansatte, Ford vil tilbyde penge for at sige op:

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ansatte som har arbejdet for mærket i 30 år eller mere
Ansatte over 55 med mere end 10 års arbejde for mærket
Ansatte over 65 med ét års arbejde eller mere for mærket

En af dem, der kan tage mod tilbudet, er 70-årige Roderick Williams. Han har arbejdet for den samme Ford-fabrik siden 1970. Tilbage i juli måned i år, vidste han ikke, om han ville gå på pension.

Og det er han stadig ikke afklaret med. Heller ikke selvom det nye tilbud ligger på bordet.

Reklameblok:


– Jeg passer mit arbejde. Jeg står op kl.03.55 for at møde på arbejde kl.05.30. Jeg er bare glad for, at jeg har kunnet nyde mit job hver dag, siger han til Detroit Free Press.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?