Reklame:

Bilmærke tæt på konkurs – har 558 biler i Danmark

De formåede kun at levere 2.600 biler i hele 2020, og nu kan mærket – der også i Danmark – ikke betale de ansattes løn. 

Det kan meget vel snart være slut for det kinesiske elbilmærke Aiways. Mærket, der kom til Danmark i 2021, kan nemlig ikke betale sine ansatte løn. Dermed er en konkurs tæt på.

Det skriver medier som ITHome og Yicai Global.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Medierne citerer kilder ‘tæt på’ Aiways. Herfra lyder det, at alle Aiways aktiviteter i hjemlandet Kina er sat i stå, da man er løbet tør for penge.

Aiways har da også svært ved at hamle op med konkurrenterne. Mærket, der sendte sine første bliver på gaden for tre år siden, leverede bare 2.824 biler på global plan i løbet af de første 8 måneder af 2022.

Nogle af bilerne er i Danmark. Ifølge Motorregisteret er der i øjeblikket indregistreret lige omkring 200 eksemplarer af Aiways-modeller.  Men der skulle i alt være 558 Aiways-modeller herhjemme.

De danske Aiways-ejere skal dog ikke være alt for nervøse. Går mærket konkurs, vil der stadig være garanti på bilen. Det vil i så fald være den danske importørs, Andersen Motors A/S, ansvar.

Reklameblok:
LÆS OGSÅ: Lasses nummerplade gav politiet problemer – nu er den ulovlig at bruge

Fra den danske importør er beskeden om den mulige konkurs dog en lidt anden. Ifølge Mobilsiden.dk er meldingen fra Aiways europæiske hovedkonotor, som også Andersen Motors A/S har fået, at finansieringen bag Aiways er plads.

Når den officielt ikke er faldet på plads endnu, skyldes det ifølge mærket en række bureaukratiske regler.
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?