Annonce:

Politiker beklager ny lov – åbner for at skrotte særlig bilkontrol

Samtidig med at et flertal i folketinget strammer reglerne i synshallerne for at komme fusker-syn over sms til livs, er man klar til at slække i en anden ende af branchen. 

Det er kun lige aftalt. Men allerede nu ser Autobranchen Danmark, at et politisk flertal ændrer den aftale, der netop er indgået for at komme svindel i de danske synshaller til livs.

Aftalen, der bl.a. betyder, at der nu skal tages billeder af alle, biler som fremstilles til syn, rammer nemlig også bilforhandlerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Som del af de opstrammende tiltag i aftalen vil også bilforhandlere nemlig kunne se frem til uanmeldte kontrolbesøg, skriver Autobranchen Danmark.

Det sker, som det står i aftaleteksten, ‘med henblik på at “kontrollere, om der i større omfang findes nysynede køretøjer hos visse brugtvognsforhandlere, der ikke har været fremstillet i en synshal’.

LÆS OGSÅ: Bilmærke fyrer 200 ansatte på grund af elbiler

Og det er ikke noget, brancheorganet bryder sig om. Heller ikke selvom man generelt hilser aftalens formål med at rydde op i branchens brodne kar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Det er selvfølgelig svært at ændre en aftale, der lige er indgået, men vi synes simpelthen ikke at tiltaget giver mening. Det er jo i synshallerne, der er brug for kontrol, hvis man vil bekæmpe synssvindel, ikke ved forhandlerne, siger direktør hos Autobranchen Danmark Gitte Seeberg i en pressemeddelelse.

Seeberg påpeger desuden, at den del af aftalen, som betyder uanmeldte kontroller hos landets bilforhandlere, næppe er lovlig.

Over for Finans beklager Danmarksdemokraterne, der var med til at indgå aftale, hele afsnittet om kontrolbesøg.

– Det var ikke meningen at ramme dem specifikt, men det gør aftalen, og det skal vi (aftalepartierne, red.) selvfølgelig være store nok til at ændre, siger partiets Kenneth Fredslund Petersen.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler