Annonce:

Bilmærke siger farvel: “Den sidste bil får over 1.000 hestekræfter”

De er her snart ikke længere. Men som det ofte er med den slags biler, nægter Dodge Challenger og Charger at køre stille i graven. 

Dodge Challenger og Charger er inden årets udgang fortid. Det amerikanske Stellantis-mærke vil ikke have muskelbiler med ind i fremtiden.

I hvert fald ikke hvis de kører med forbrændingsmotor. Men det betyder ikke, at Charger og Challenger forlader denne verden uden gigantiske brøl.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

For uden Dodges egne specialudgaver har en hel del tunere travlt med at spytte biler uden, inden det er for sent at få fat i en ny. En af dem hedder Hennessey.

Der skal bygges 50 eksemplarer af bilerne med tilnavnet ‘H1000 Last Stand’. Og de får, som navnet antyder, 1.000 hestekræfter. Faktisk får de lige lidt mere end det.

LÆS OGSÅ: Ny stigning på vej – kommer især folk i elbiler til gode

Både Challenger og Charger H1000 Last Stand er biler med hele 1.014 hestekræfter og 1.258 Nm fra en 6,2-liters V8-motor med kompressor.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Den ‘almindelige’ SRT Demon (altså fabriksbilen, red.) må ‘nøjes’ med 852 hestekræfter og 1.044 Nm.

Selv siger Hennessey, at de 1.014 hestekræfter garanterer en 0 til 100 km/t på 2,7 sekunder og at både Challenger og Charger klarer en quarter mile på bare 9,9 sekunder.

Priser er der ikke noget ude om endnu. Men som det oftest er med Hennessey, er der absolut ikke tale om nogen forærring. Alene standardbilen, som tunerkittet skal bygges oveni, koster 72.000 dollar svarende til 502.000 danske kr. UDEN ekstraudstyr!

Skal sådan en bil til Danmark, skal afgift, moms og alt muligt andet djævelskab selvfølgelig lægges oveni.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler