Annonce:

Bilmærke sagsøgt – skylder 2,4 millioner kr. i husleje

Engang var de mere værd end Volkswagen. I dag har VinFast mere end svært at betale husleje. Det er nu endt i et søgsmål.

I en kort periode omkring august 2023 gik aktien bag det vietnamesiske bilmærke VinFast fuldstændig amok.

Aktien bankede i vejret, og gjorde bilmærket til det tredjemest værdifulde i verden. Fra flere sider lød det dog, at opturen var dømt til gå galt. Og galt er det gået.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ikke bare er VinFast-aktien styrtdykket, så den nu er nede i 4,90 dollar svarende til 33,6 kroner stykket. Bilmærket er også blevet trukket i retten.

Det skriver Reuters.

LÆS OGSÅ: Danmark skylder 3,5 millioner kroner i særlige bilbøder

Ejeren af en af de bygning, som bilmærkets lejer sig ind i, har nemlig ikke fået betaling. I alt skylder VinFast nu 356.000 dollar svarende til 2,4 millioner kroner i husleje for nogle lokaler i Californien.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

VinFast skulle have betalt regningen senest 1. maj i år. Men da det ikke er sket, har ejendomsselskabet, som ejer bygningerne, trukket bilmærket i retten.

I den slags sager plejer partnerne ikke at ville udtale sig offentligt, mens konflikten står på. Men noget usædvanligt har VinFast gerne villet knytte en kommentar til sagen.

Over for Reuters insisterer VinFast på, at man har betalt den månedlige husleje, og at man lige nu er ‘i dialog’ med ejendomsselskabet om kravet.

VinFast mener ganske enkelt, at det er løgn, når de beskyldes for ikke at have betalt husleje i perioden fra 1. maj til og med 1. april 2024.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Bilmærket vil dog gerne bekræfte, at ‘betalingerne er sat på pause’ på grund af konflikten med udlejeren om lejekontraktens betingelser.

VinFast har det dog med at lægge navn til nogle meget lidt positive historier i medierne. Blandt andet køber bilmærket sin egne biler, prøver at pudse politiet på kritikere og så sent som i april måtte mærkets grundlægger sprøjte milliarder af krone ind i firmaet for at afværge en konkurs. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler