Annonce:

Bilmærke: “Dum fejl skyldes ansatte med fede fingre”

Der er tale om en fejl. Men selvom den kan rettes, skal nogen jo have skylden. Og det har den de software-ansvarlige fået.

Fejl sker. Også i bilindustrien. Måske især i bilindustrien, hvor man skal vænne sig til, at langt mere handlere om computere og software end egentlige biler.

I hvert fald har en fejl i et stykke software betydet, at flere Rivian-ejere har fået slået deres infotainment-systemer fra.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Skærmene i bilerne går ganske enkelt i sort efter nylig opdatering af systemet bag. Rivian hævder dog allerede at have fundet fejl.

Den er, siger mærket, menneskelig og skyldes nogle fumlede fingre.

LÆS OGSÅ: Ken Blocks datter skriver kontrakt med Formel 1-hold

– Der er blevet skrevet noget forkert kode med de forkerte sikkerhedscertifikater og det er blevet sendt ud (som en software-opdatering, red.).

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Fejlen er vores, og vi tager den helt på vores skuldre. Vi takker for jeres støtte og tålmodighed i situationen, skriver mærket på noget så utradionelt som Reddit.

Tråden u/WassymRivian menes dog at være oprettet af Rivians vicedirektør i software-afdelingen Wassym Bensaid. Fejlen bekræfter Rivian dog også på mærkets profil på det sociale medie “X”.

I en opdatering af tråden (ikke Rivians software) skriver mærket videre, at man har lokaliseret mere af fejlen.

Den slukker tilsyneladende kun selv infotainment-systemet. En funktion som bak-kameraet er ikke påvirket af fejlen, lyder det. Bilerne kører også videre uden problemer.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Den dårlige nyhed er, at software-fejlen ikke bare kan løses med en opdatering. I hvert fald ikke en Rivian-ejerne selv kan hente. Rivian er nødt til at have egne teknikere på de ramte biler først.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler