Reklame:

Bilmærke: “Dum fejl skyldes ansatte med fede fingre”

Der er tale om en fejl. Men selvom den kan rettes, skal nogen jo have skylden. Og det har den de software-ansvarlige fået.

Fejl sker. Også i bilindustrien. Måske især i bilindustrien, hvor man skal vænne sig til, at langt mere handlere om computere og software end egentlige biler.

I hvert fald har en fejl i et stykke software betydet, at flere Rivian-ejere har fået slået deres infotainment-systemer fra.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Skærmene i bilerne går ganske enkelt i sort efter nylig opdatering af systemet bag. Rivian hævder dog allerede at have fundet fejl.

Den er, siger mærket, menneskelig og skyldes nogle fumlede fingre.

LÆS OGSÅ: Ken Blocks datter skriver kontrakt med Formel 1-hold

– Der er blevet skrevet noget forkert kode med de forkerte sikkerhedscertifikater og det er blevet sendt ud (som en software-opdatering, red.).

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Fejlen er vores, og vi tager den helt på vores skuldre. Vi takker for jeres støtte og tålmodighed i situationen, skriver mærket på noget så utradionelt som Reddit.

Tråden u/WassymRivian menes dog at være oprettet af Rivians vicedirektør i software-afdelingen Wassym Bensaid. Fejlen bekræfter Rivian dog også på mærkets profil på det sociale medie “X”.

I en opdatering af tråden (ikke Rivians software) skriver mærket videre, at man har lokaliseret mere af fejlen.

Reklameblok:


Den slukker tilsyneladende kun selv infotainment-systemet. En funktion som bak-kameraet er ikke påvirket af fejlen, lyder det. Bilerne kører også videre uden problemer.

Den dårlige nyhed er, at software-fejlen ikke bare kan løses med en opdatering. I hvert fald ikke en Rivian-ejerne selv kan hente. Rivian er nødt til at have egne teknikere på de ramte biler først.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?