Annonce:

Bilister vælger elbilen fra men dieselbilen til

Nye tal fra England viser, at efterspørgslen på elbiler faldt markant i den sidste måned af 2023. Til gengæld gik det fremad for dieselbilerne.

Det er ikke kun herhjemme, at salget af elbiler falder. I januar skyldtes det dog, at en aftale, som holder afgifterne i ro, endnu ikke var trådt i kraft.

Men i England trådte bilisterne allerede måneden før, altså i december 2023, på bremsen over for biltypen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Autocar.

Og det er især kommet dieselbilerne, der ellers er så politisk ukorrekte, til gode. I december faldt det engelske salg af elbiler med 34 procent.

LÆS OGSÅ: Bilmærke stopper produktionen: Ansat dræbt på fabrik

Alt imens steg salget af dieselbiler med 12 procent. Det er ellers kun gået tilbage for netop dieselbiler i England siden 2016.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Når elbiler klarer sig dårligt, klarer forbrændingsmotorer sig bedre. Men diesel klarer sig lidt bedre end benzin, siger Al Bedwell, leder af drivlinjeanalyse hos markedsforsker GlobalData, til mediet.

Dieselbilens dårlige rygte er da også forfejlet. Allerede i 2019 slog det tyske svar på FDM, ADAC, fast, at dieselbilerne er blevet ‘stuerene’.

I hvert fald er de helt nye dieselbiler forurenere lige så lidt som deres modstykker, der kører på benzin. Dieselbilen er desuden sluppet af med de kritiserede og med rette skadelige NOx-partikler.

Allerede dengang – altså i 2019 – udledte en dieseldrevet Mercedes C-Klasse slet ingen NOx-partikler. På den anden side skal elbilerne heller ikke føle sig for frelste. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler