Annonce:

Bilister snød sig uden om 739 millioner kroner i fartbøder

En undersøgelse viser, at bilister i stor stil bruger midlertidige eller manipulerede nummerplader til at komme uden om fartbøder.

Ja, en fartbøde er træls. Men med mindre der er sket en fejl fra politiet side, skal den skal altså betales. Og det er det bestemt ikke alle, der har lige stor lyst eller vilje til.

En ny kortlægning fra USA afslører, at disse bilister forsøger sig med diverse kreative krumspring for at komme uden om fartbøderne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Dog ikke så meget efter fælden er klappet. Faktisk snyder mange mens det ‘dyre’ foto bliver taget. Det viser en opgørelse fra myndighederne i New York.

Det skriver bystyret i New York i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Elbiler får ikke mere end 30 procent af markedet siger Toyota-chef

I hele 22 procent af alle tilfælde, hvor en bilist blev blitzet af en fotofælde, måtte det ellers fældende bevis kasseres, fordi nummerpladen ikke kunne aflæses.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

327.714 af gangene måtte politiet droppe fartbøden, fordi nummerpladen var tildækket. I yderligere 748.468 tilfælde var nummerpladen enten midlertidig eller manipuleret i sådan en grad, at den ikke kunne tydes.

Det betyder ifølge myndighederne, at bilisterne har snydt sig uden om mere end én million fartbøder. Noget der løber op i 108 millioner dollar svarende til 739 millioner danske kroner.

Det er dog ikke kun amerikanerne der har problemer med bilister, der mere eller mindre kreativt forsøger at køre fra en fartbøde.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Nummerplade-manipulering er også et fænomen her i Europa. Det selvom bilisterne risikerer op til 11.000 kroner i bøde og at deres biler bliver beslaglagt. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler