Annonce:

Bilister kan måske få erstatning efter ulovlig politi-metode

Rigspolitiet tvinges nu til at vejlede danske bilister om erstatning, efter at deres biler ulovligt er blevet forlangt lovliggjort på autoriserede værksteder.

Det blev allerede slået fast tilbage i september 2022. Politiet må ikke kræve, at biler, der muligvis er ulovligt konstruktivt ændrede, bliver lovliggjort på autoriserede værksteder.

Det har både bilisterne og politiet i Vestre Landsrets ord for. Alligevel er flere politikredse fortsat med den ulovlige praksis.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver justitsminister Peter Hummelgaard (S) i et svar på et spørgsmål fra Dansk Folkepartis Mette Thiesen.

Ifølge justitsministeren mener Rigspolitiet, at langt de fleste politikredse efter dommen opgav den ulovlige praksis. Men der er stadig politikredse, som har brudt loven efter Vestre Landsrets dom.

LÆS OGSÅ: Formel 1-hold vil klage over Kevin Magnussen

Og selvom ministeren hverken i svaret til DF-medlemmet eller i folketingssalen vil forholde sig til enkelte sager, kan de berørte bilejere muligvis få erstatning.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

“Rigspolitiet kan endvidere oplyse, at enkelte politikredse har oplyst, at de efter landsrettens dom har haft enkelte sager, hvor der fejlagtigt er blevet stillet krav om lovliggørelse på et autoriseret værksted.”

“Disse politikredse har tilkendegivet, at de vil kontakte de berørte borgere og vejlede dem om erstatning”, skriver Peter Hummelgaard.

I sit svar bemærker justitsministeren også, at Rigspolitiet igen vil instruere landets politikredse om, at den praksis er ulovlig. Komme med en ‘indskærpelse’, som det hedder.

Hos High on Cars mener jurist Mikkel Gudsøe, at det er hæderligt, at Rigspolitiet nu retter ind.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

– Det tjener både justitsministeren, justitsministeriet og Rigspolitiet stor ære, at man som borger ikke skal til at hyre advokater og alt muligt, når man har været udsat for noget, der ikke har været i orden, siger han i en video som ‘High on Cars – Inside’ har lagt på Youtube.

Læs mere om politiets arbejde på de danske veje lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler