Annonce:

Bilister er ikke klar til elbiler, siger kæmpe bilkoncern

Stellantis, som omfatter mærker lige fra Citroën til Dodge, har længe været skeptisk over for ideen om udelukkende at bygge elbiler. Nu viser det sig, at bilisterne deler denne holdning.

I Danmark har elbilerne stormet frem. Og selv om de ikke længere har lige så meget fart på, er Tesla, der kun bygger elbiler, stadig på andenpladsen.

Amerikanerne bliver kun overhalet af Toyota. I hvert fald når det kommer til salgstal. Men det er ikke alle bilister i hele verden, der er klar til elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det konkluderer en undersøgelse som verdens fjerdestørste bilkoncern, Stellantis, har fået udarbejdet af analysefirmaet YouGov.

YouGov har spurgt 5.095 bilister fordelt på fem lande om deres forhold til elbiler, og om de føler sig klar til at køre i en sådan i en verden med 8 milliarder mennesker.

LÆS OGSÅ: Om 9 år er disse biler fortid i Danmark, siger Audi

De mere end 5.000 bilister kommer fra henholdsvis Frankrig, USA, Brasilien, Indien og Marokko. Tre ud af fire svarede, at de ‘føler sig klar til at skifte til en elbil’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men mere interessant viser samme undersøgelse, at mindre end 10 procent af bilisterne faktisk har gjort noget ved det. Altså skiftet benzin- eller dieselbilen ud med noget på strøm.

Samme undersøgelse viser også, at det er den ældre del af befolkningen og borgere i udkantsområder, der er mest skeptiske over for elbilen.

Imens hilser de yngre og folk i byerne generelt elbilen mere velkommen. De er dog også de typer, der er mest villige til at droppe bilen helt til fordel for offentlig transport.

Generelt er Stellantis tilbageholdende med at kaste alle midler efter rene elbiler. Bilkoncernens øverste direktør, Carlos Tavares, sagde allerede sidste år, at virksomheden og bilmærkerne generelt er klar til at skifte mening om elbiler. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler