Annonce:

Bilimportører kræver strammere regler efter TV2-dokumentar

Efter TV2-dokumentaren “Den sorte svane” er det ifølge De Danske Bilimportører tydeligt, at der er behov for strammere regler på leasingområdet.

TV2-dokumentaren ‘Den sorte svane’ afdækker, hvordan advokater, bandekriminelle og lyssky leasingselskaber samarbejder om omfattende og alvorlig kriminalitet.

Dokumentaren har medført en opfordring til indførelse af en licensordning for leasingselskaber. Denne opfordring kommer blandt andet fra De Danske Bilimportører, som støtter regeringens bandepakke fra sidste år, der indeholdt flere positive tiltag.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Regeringen har signaleret, at man vil undersøge muligheden for en licensordning for leasingselskaber.

Men konkrete forslag til implementeringen af en sådan ordning er udeblevet. De Danske Bilimportører anbefaler i en pressemeddelelse en licensordning, der anvender alle nødvendige midler for at holde kriminelle ude af branchen.

LÆS OGSÅ: BYD’s nye hybridbil lover over 2.000 kilometer på én tank

Det inkluderer skærpede kapitalkrav, øget tilsyn og en såkaldt ‘fit and proper’-vurdering af bestyrelse og direktion.

– Politikerne har længe været klar over, at leasingselskaber udnyttes af rocker- og bandegrupper til svindel. Dette er dokumenteret i adskillige politirapporter, og branchen har i lang tid forsøgt at henlede opmærksomheden på problemet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Vi mangler dog stadig konkrete tiltag, der effektivt kan lukke ned for disse aktiviteter, såsom en licensordning for leasingselskaber,” udtaler Mads Rørvig, administrerende direktør i De Danske Bilimportører.

De Danske Bilimportører understreger, at det er naturligt at stille krav til leasingselskaber på samme måde som til banker og pengeinstitutter, så det ikke er muligt for enhver at oprette et leasingselskab uden videre.

– Licensordningen kan sammensættes på flere måder, men det vigtigste er, at kravene er høje nok til at fjerne de uærlige aktører, siger Mads Rørvig.

De Danske Bilimportører opfordrer regeringen til at handle hurtigt for at fjerne de uærlige selskaber, som skader resten af branchen.

Samme Mads Rørvig har dog tidligere langet ud efter helt almindelige bilister, som han mener bør rette ind ved kun at købe elbiler. Læs mere om kravet her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler