Annonce:

Bilfirma hævder: “Selvkørende biler kører 6,7 gange bedre, end du gør”

Data samlet over 11 millioner kilometer afslører, at selvkørende biler reducerer andelen af trafikuheld med efterfølgende skader med 80 procent, hævder Waymo.

Teknologi, der gør biler delvist selvkørende, er under heftig beskydning i øjeblikket. Bl.a. fordi et bilmærke har fået trukket sin tilladelse til at sende selvkørende biler på gaden tilbage.

Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Alligevel hævder Waymo, der er et Google-ejet selskab, i en pressemeddelse, at selvkørende biler er bedre på vejene end rigtige bilister. 6,7 gange bedre faktisk.

I hvert fald hævder Waymo, at de selvkørende biler markant reducerer antallet af trafikulykker i forhold til biler med mennesker bag rattet.

LÆS OGSÅ: Putin har beslaglagt Ruslands største bilforretning

Ifølge Waymo selv er deres flåde af selvkørende biler bare kørt galt tre gange, over en periode hvor bilerne ellers har tilbagelagt 11 millioner kilometer på de amerikanske veje.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Tallene skal dog tages med visse forbehold. Tesla siger eksempelvis også, at deres selvkørende teknologi kører bedre bil end noget menneske. Men amerikanerne vil ikke offentliggøre tallene bag den påstand.

I den sammenhæng synes undersøgelsen fra Waymo mere gennemsigtig. Google-firmaet siger, at man har set på tal fra 11 millioner kilometer kørt i henholdsvis Los Angeles, Phoenix og San Francisco.

Faktisk siger Waymo, at deres selvkørende biler har reduceret antallet af ulykker med tilskadekomne med hele 85 procent. Antallet af ulykker, som har krævet politiets involvering, er også faldet markant. Nemlig med 57 procent.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler