Reklame:

Bernd Schneiders ikonisk Mercedes DTM-racer solgt for vanvittigt beløb

Den heftige Mercedes, der sikrede Bernd Schneider 4 DTM-sejre i 1992-sæsonen, har netop fundet en ny ejer. En som har finanserne i orden.

Den var én af fire biler, som Mercedes i samarbejde med AMG byggede til DTM-sæsonen 1992. Lige denne her sikrede Bernd Schneider, der få år forinden kørte Formel 1, fire sejr i løbet af sæsonen.

Og nu har eksemplaret af en 190 E 2.5-16 Evolution II – der er bilens fulde navn – fundet ny ejer. En – skal vi understrege – som har virkelig dybe lommer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


For selvom det ikke er bilen, der sikrede Mercedes den samlede DTM-sejr det år, har bilen alligevel været en svimlende dyr anskaffelse her 31 år senere.

LÆS OGSÅ: Lasses nummerplade gav politiet problemer – nu er den ulovlig at bruge

Mercedes sikrede sig i øvrigt sejren i 16 ud af 24 løb i den DTM-sæsonen, og bilen her kom for første gang på private hænder i 1996. Under hjelmen ligger en 2,5-liters, fire-cylindrede benziner, der med Cosworths hjælp yder 372 hestekræfter.

Alt sammen for at kunne jage BMW’s bud på en DTM-racer, E30 M3. Og så har vi slet ikke nævnt det hidsige lydspor fra DTM-racerne dengang. Merceren var ingen undtagelse. Hør selv i klippet herunder.

Reklameblok:
Men det er jo lige det der med prisen. Sidder du ned? Godt så, for bilen er netop solgt for 455.000 euro. Det svarer til lige knap 3,4 millioner danske kr.

Helt så dyre er en af de 502 gadebiler, Mercedes fik bygget for at leve op til homologeringskravet i DTM, ikke. Altså endnu. Men det lugter lidt deraf. Lige nu er står der eksempelvis en på mekkaet Mobile.de til 270.000. Altså euro.
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?