Annonce:

Benzinselskabet OK køber supermarkedskæde

Der kommer næppe benzin og diesel på hylderen. Men nu ejer det danske energifirma OK halvdelen af Coop.

Energiselskabet OK har købt halvdelen af Coop, der står bag supermarkedskæder som Super Brugsen, Kvickly og 365 Discount.

Det skriver partnerne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Som en del af aftalen skydes der 2 milliarder kroner ind i Coops nødlidende økonomi. Men det betyder også, at OK’s topfolk får medindflydelse på driften af supermarkederne.

– Med OK har Coop Danmark fundet den helt rigtige partner. OK har en stærk økonomi, vi har begge rødder i andelsbevægelsen.

LÆS OGSÅ: Kommune dropper byskilt med kultstatus efter 20 års tyverier

– Og vi samarbejder allerede omkring OKs tank- og el-lade stationer. Derudover kommer OK med stærke kompetencer inden for dagligvarehandel, lyder det fra Coops administrerende direktør, Kræn Østergård Nielsen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Før aftalen kan gå igennem, skal der stemmes om den på Coop Ambas landsmøde den 19. april. Den nye aftale betyder dog også, at Kræn Østergård Nielsen går af som topchef.

Hans afløser er allerede fundet. Dog foreløbig kun midlertidigt. Det er Coop Danmark A/S’ bestyrelsesformand, Jeff Gravenhorst, der sætter sig i direktørstolen.

Købsaftalen kommer efter flere år med dårlig økonomi i Coop. Eksempelvis kom koncernen bag supermarkederne ud af 2022 med et underskud på hele 628 millioner kroner.

Årsregnskabet for 2023 er endnu ikke lagt offentligt frem. Men det står allerede nu klart, at man heller ikke her kan forvente ‘et tilfredsstillende resultat’.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler