Annonce:

Benzinprisen er nu den højeste i halvandet år

Brændstof i Danmark har ikke været dyrere i det seneste halvandet år, end det er tilfældet lige nu. Og der er ikke udsigt til et fald.

Alt imens svenskerne både i år og næste år sætter prisen på både diesel og benzin ned til EU’s absolutte minimumsgrænse, fortsætter prisen med at stige herhjemme.

Den 1. januar lagde regeringen yderligere afgifter på brændstof på grund af en 15 år gammel aftale på området.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og den 1. januar 2025 bliver folk i dieselbiler tvunget til at betale yderligere 50 øre i afgift pr. liter. Men lige nu har benzin og diesel i sig selv ikke været dyrere det seneste halvandet år.

Literprisen er nemlig den højeste siden november 2022. Det fremgår af Drivkraft Danmarks hjemmeside, som overvåger de danske brændstofpriser.

LÆS OGSÅ: Hyundai-ejer i chok over regning på 775.000 kroner

Lige nu ligger prisen på benzin lige omkring 15 kroner de fleste steder i landet. Diesel, der endnu i nogle måneder er lidt billigere i ren afgift, koster godt 14 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Der er dog stadig langt op til rekordniveauet for brændstof herhjemme. I sommeren 2022 betalte bilisterne 20 kroner literen.

Faktisk var det helt præcist den 7. juni 2022, at den nærmest magiske grænse blev krydset på landets tankstationer. I oktober året efter tydede meget på, at den pris var på vej tilbage.

Mikkel Rosenvold, der er finans- og geopolitisk analytiker ved Steno Research, fortalte dengang til Ekstra Bladet, at det primært skyldtes en himmelflugt i olieprisen.

Læs flere spændende nyheder fra bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler