Reklame:

Bekymrende nyt er på vej mod danske bilejere

Danske bilister betaler i forvejen i dyre domme for at køre rundt i deres biler, og nu peger alt på at det bliver dyrere. 

Ukraines hær bevæger sig fremad på slagmarken. Men at Putins Rusland nu føler presset, vil også kunne mærkes hjemme.

I hvert fald for dem der kører diesel- og benzinbiler. Meget tyder nemlig på at literprisen har fart på. Og ikke ned desværre men op.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ukraines fremgang kan nemlig få den russiske stat til skære endnu mere af landets olieproduktion væk fra verdensmarkedet.

Det skriver TV2 som har talt med flere eksperter om problematikken, som står til at ramme bilejerne på økonomien. Både benzin og dieselen er dyr nok i forvejen. Alene fra juli til august i år steg literprisen i snit med 1,10 kr.

LÆS OGSÅ: Jesper undrer sig – derfor skal p-skiven sidde nederst i højre side af forruden

Og nu tyder meget altså på, at prisen får endnu et hak opad. Og den vil nærme sig et leje, som vi så den ligge på, da Rusland i begyndelsen af 2022 invaderede Ukraine.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Her tankede danskerne til omkring 18 kr. literen. Den nye situation gøres kun værre af, at OPEC-landene med Saudi Arabien i spidsen allerede har skruet ned for deres olieproduktion.

Alligevel ser flere eksperter Ruslands nyeste træk på oliemarkedet som en umiddelbart større trussel mod prisen.

– I det scenario kan vi se, at vi kommer op mod de priser, vi så sidste år, altså benzin oppe omkring 18 kroner og diesel på godt 17 kroner, siger Jan Bylov, der er oliestrateg hos Jyske Bank.

Reklameblok:


Nogle danskere vil dog kunne se frem til markant billigere benzin. Hvordan det hænger sammen, kan du læse mere om her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?