Annonce:

Autobahn i krise – mangler 74 milliarder kroner

Der er lavvande i de offentlige kasser i Tyskland. Selskabet bag det tyske motorvejsnet – Autobahn – mangler eksempelvis hele 74 millarder kroner.

Tilbage i december smækkede Tysklands regering kassen i over for folk i nye elbiler, da en tilskudsordning til bilerne ophørte med øjeblikkelig virkning.

Ordningen blev sløjfet i et forsøg på at lappe et gabende hul i den tyske statskasse. Og nu kan avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung løfte lidt mere af sløret for, hvor skidt det står til.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Auto Bild.

I alt mangler der lige knap 10 milliarder euro, der svarer til 74 milliarder danske kroner, i statskassen. Penge som ellers skulle bruges over de næste fire år.

LÆS OGSÅ: Dansk bilfirma konkurs – nu skal der sælges ud

Penge som skulle være gået til arbejde på omkring 4.500 faldefærdige motorvejsbroer- og strækninger.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I øjeblikket forhandler de tyske regering, der består af flere partier, om Tysklands økonomi og finanslov for de kommende år. Og der ser skidt ud.

I hvert fald når det kommer til en stort anlagt infrastrukturplan, som transprtminister Volker Wissing står bag. Pengene er der ganske enkelt ikke. Noget tyskernes svar på Rigsrevisionen, den såkaldte forbundsrevision, allerede påpegede i januar måned.

Noget andet er, at selskabet, der står for driften af Autobahn, Autobahn GmbH, mangler personale.

– Der er nødvendigt at tilføre både personale og økonomi til Autobahn GmbH, lyder det i forbundsrevisionens rapport som også rummer en løsning.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Nemlig at regeringen sparer penge ved at droppe udvidelser af motorvejsnettet og infrastrukturen generelt. Altså for til gengæld at bruge penge på at forbedre det allerede eksisterende net af motorveje og broer.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler