Annonce:

Audi RS5 Sportback med 450 hk: Det tætteste vi kommer en ny RS4 Sedan

Audi har netop vist den nye RS5 Sportback på New York International Auto Show – en vred sag med 450 hestekræfter

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den er ikke så upraktisk som RS5 coupé, men heller ikke større end RS4 Avant. Med RS5 Sportback kiler Audi endnu en bil ind i et i forvejen proppet modelprogram.

Den nye firedørs RS’er leveres med samme 2.9 liters biturbo-V6’er, som Audi først lancerede i netop coupé udgaven af RS5’eren tilbage i marts sidste år.

Ydelsen er den samme, nemlig 450 hestekræfter og et moment på 600 newtonmeter ved et ladetryk på 1.5 bar fra de dobbelte turboer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

De ekstra døre gør dog bilen en anelse tungere end sin coupé-søster, derfor skal RS5 Sportback bruge 3.9 sekunder på at nå fra 0 til 100 kilometer i timen. På vanlig overbeskyttende tyskermanér er topfart selvfølgelig elektronisk begrænset til 250 km/t.

Selv sagt er den nye RS’er firehjulstrukket. På Audi-sprog betyder det, at fremdriften klares med 60 procent træk på de bagerste hjul, mens de resterende 40 procent sendes ud i de forreste poter. Skulle det blive nødvendigt, kan op til 70 procent af kræfterne dog sende ud på baghjulene. Men forhjulene kan tage hele 85 procent af læsset.

Praktisk er den også, den nye ‘hurtig-tysker’. Bagagerummet sluger 480 liters opbakning. Op til RS4 er der faktisk kun 25 liters bagagerumsplads.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

LÆS OGSÅ: VOLKSWAGEN BYGGER NY POLO-RALLYBIL MED 570 HK

Amerikanerne og canadierne kan købe RS5 Sportback allerede i efteråret, mens vi europærer må vente på både specifikationer og lanceringsdato.

LÆS OGSÅ: DEN NÆSTE RS6 BEHOLDER V8’EREN

Nu venter vi bare på, at nogen tuner den!

Annonce:


 

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler