Audi RS5 Sportback med 450 hk: Det tætteste vi kommer en ny RS4 Sedan

Audi har netop vist den nye RS5 Sportback på New York International Auto Show – en vred sag med 450 hestekræfter

Reklameblok:Den er ikke så upraktisk som RS5 coupé, men heller ikke større end RS4 Avant. Med RS5 Sportback kiler Audi endnu en bil ind i et i forvejen proppet modelprogram.

Den nye firedørs RS’er leveres med samme 2.9 liters biturbo-V6’er, som Audi først lancerede i netop coupé udgaven af RS5’eren tilbage i marts sidste år.

Ydelsen er den samme, nemlig 450 hestekræfter og et moment på 600 newtonmeter ved et ladetryk på 1.5 bar fra de dobbelte turboer.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

De ekstra døre gør dog bilen en anelse tungere end sin coupé-søster, derfor skal RS5 Sportback bruge 3.9 sekunder på at nå fra 0 til 100 kilometer i timen. På vanlig overbeskyttende tyskermanér er topfart selvfølgelig elektronisk begrænset til 250 km/t.

Selv sagt er den nye RS’er firehjulstrukket. På Audi-sprog betyder det, at fremdriften klares med 60 procent træk på de bagerste hjul, mens de resterende 40 procent sendes ud i de forreste poter. Skulle det blive nødvendigt, kan op til 70 procent af kræfterne dog sende ud på baghjulene. Men forhjulene kan tage hele 85 procent af læsset.

Reklameblok:

Praktisk er den også, den nye ‘hurtig-tysker’. Bagagerummet sluger 480 liters opbakning. Op til RS4 er der faktisk kun 25 liters bagagerumsplads.

LÆS OGSÅ: VOLKSWAGEN BYGGER NY POLO-RALLYBIL MED 570 HK

Amerikanerne og canadierne kan købe RS5 Sportback allerede i efteråret, mens vi europærer må vente på både specifikationer og lanceringsdato.

LÆS OGSÅ: DEN NÆSTE RS6 BEHOLDER V8’EREN

Nu venter vi bare på, at nogen tuner den!

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk