Audi overvejer heftigere RS6

Foto: Audi AG

Audi har kun lige introduceret RS6 og RS7 – men kraftigere modeller er på vej

Både den nyeste RS6 Avant og RS7 Sportback har en fire-liters twinturbo V8 mellem forhjulene. En motor der er god for 600 hestekræfter og 800 newtonmeter.

Men noget kunne tyde på, at det ikke er nok for RS-afdelingen. I hvert fald har Audi Sport-chefen Oliver Hoffman i et interview med amerikanske Road & Track løftet noget af et spændende slør for Audis RS-fremtid. Der skal mere strøm, end der allerede er i bilerne, til.

Reklameblok:– Vi vil have plug in hybrid-teknologi i vores RS-modelprogram, siger topchefen til det amerikanske bilmedie.

LÆS OGSÅ: Sådan lyder den nye RS6 – bedre end forgængeren?

Samtidig indikerede Hoffmann, at RS-Audi’erne med plug in-hybrid bliver kraftigere end de almindelige RS-modeller. Altså fremtidens RS-modeller med betegnelsen ‘Performance’.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

På rygtebasis kædes RS6 og RS7 allerede sammen med batteripakken fra A7 Sportback, der er på 14.1 kWh. Hvilket giver 143 ekstra hestekræfter. Men muligheden for mere power er der, nu hvor batterierne skal over i RS-biler. Lige nu har RS6 og RS7 ‘kun’ batterihjælp fra en mindre 48 volt-batteripakke.

På den anden side har Audi allerede bekræftet SUV’en RS Q8.

 

 

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk