Audi-chef: “Frem over bliver det her vores primære fokus”

Audis seneste konceptbil Active Sphere ligner mest af alt et futuristisk bud på den højbenede A6 Allroad. Foto: Audi AG

Skal Audi nu til at være en kombination af indretningsarkitekter og møbelsnedkere? Noget tyder på det.

Audi har en helt klar linje. Fra 2026 vil mærket kun lancere nye elbiler. Og i dem er mærket klar til at prioritere én ting over alt andet. Nemlig interiøret. Det fortæller designchefen Marc Lichte i et interview med Top Gear.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

– Førhen var fremgangsmåden altid den samme. Vi havde en forbrændingsmotor og en platform. Så satte vi os sammen med marketingafdelingen, og afgjorde om bilen skulle have to, fire, seks eller syv sæder, før vi begyndte at tænke på eksteriøret.

LÆS OGSÅ: Nu begynder vildt forsøg: 2.500 danske bilister skal betale ny afgift

– Fremover bliver det helt omvendt, siger designchefen, der uddyber, at design af nye biler fremover skal begynde hos de folk, som sidder med brugeroplevelsen i kabinen.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Fremover, siger Marc Lichte, skal Audi-modeller fokusere på ‘hvad mennesket har brug for’. Hvad ejeren/brugeren af bilen har brug for, skal være den måde Audi tænker på.

– Det bygger vi så interiøret ud fra, før vi begynder at tænke i eksteriøret.

Et af Audis seneste koncepter er bilen Active Sphere. En bil Audi siger er en cross-over coupée. Men det ligner nu mere en futuristisk fortolkning af A6 Allroad. Om koncept nogensinde bliver til meget mere end det, ved kun Audi.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk