Annonce:

Aria FXE kører 0-100 km/t på bare 2,7 sekunder

Aria er egentlig et bilfirma, der har specialiseret sig i at bygge konceptbiler til store bilproducenter som blandt andet Tesla og Mazda. Men til Los Angeles Auto Show var firmaet klar til at afsløre deres helt egen konceptbil – nemlig den lækre hybridbil Aria FXE.

Aria FXE er en hybridbil, der kan runde 0-100 km/t på bare 2,7 sekunder. Hybridmotoren, der ligger i denne model, er estimeret til at kunne standardlevere omkring 1.150 hestekræfter. Det er altså en vogn, der har nogle seriøse kræfter. Den slår dog stadig ikke Teslas nyeste Roadster-model, der går fra 0-96 km/t på kun 1,9 sekunder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hvis du synes, at Aria FXE ser bekendt ud, så er du ikke helt gal på den. Tilbage i 2016 afslørede Aria deres Fast Eddy-koncept, og FXE er egentlig bare en videreudvikling af Fast Eddy-konceptet. Fast Eddy blev oprindeligt designet for at hylde General Motors designer Ed Taylor. Ed er desuden far til Charles Tayler, som er en af hovedmændene bag Aria.

I år kan Aria Group fejre sit 21 års jubilæum, hvilket man må sige, at de virkelig formår at gøre med stil med deres spritnye FXE superbilskoncept.

Der er egentlig utrolig mange ligheder imellem FXE og Fast Eddy, men der er også markante forskelle. En af disse er vingen bagpå. Denne har givet FXE’en et endnu mere unikt look, end Fast Eddy havde. Herudover er der hele fronten på bilen, som er blevet endnu mere kantet på FXE’en.

Det meste af FXE’en er naturligvis fremstillet af kulfiber, da dette materiale sørger for, at superbilen holder vægten nede. Den vejer blot 1.564 kilo. Dette kan måske lyde af meget, men den relativt høje vægt – kulfiberen taget i betragtning – skyldes primært det tunge hybridsystem, som er bygget ind i den hurtige bil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det vides endnu ikke med sikkerhed, hvornår du kan forvente at se Aria FXE i gadebilledet. Aria forventer, at det ville tage mindst et år, før de allerførste prototyper kommer til at køre rundt. Arias vicedirektør, Clive Hawkins, er heller ikke meget for at komme med en pris på bilen endnu. Han fastslår dog, at den kommer til at være konkurrencedygtig, og at den ville kunne måle sig med de øvrige superbiler, der findes i dens klasse. Clive Hawkins estimerer desuden, at han regner med, at der vil blive en produktion på omkring 400 biler. Alt tyder altså på, at FXE’en først bliver lanceret engang i 2019.

Selvom Aria nu lancerer sin egen superbil, ser det fortsat ud til, at de også fremadrettet vil levere designs til deres nuværende samarbejdspartnere Honda, Kia, Mazda og Tesla. Hvis du ikke er helt bekendt med, hvilke koncepter Aria står bag, så kan modeller som Kia GT4 Stinger, Lincoln C og Mazda Furai måske hjælpe dig på vej.

Er du også vild med Aria FXE? Men er den måske lidt uden for dit budget? Der er heldigvis rigtig mange måder hvorpå, du kan pynte på dit eksisterende vogntøj. Du kan for eksempel installere humoristiske gadget-lyde, der får din bil til at få en lyd som en superbil. Du kan også vælge at købe en nøglering, der understøtter det udtryk, du gerne vil sende. Hvis man for eksempel er vild med kortspil, kan man købe nogle virkelig fede nøgleringe til at holde styr på bilnøglerne. Der er rig mulighed for at øge køreglæden – det er blot et spørgsmål om at turde gøre det.

Kasper Erling
Kasper Erling
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler